Hur man vitar saker?

Säkert i varje persons garderob finns det lätta saker som lyckades ändra den ursprungliga färgen och bli grå och uttrycksfri. Vad ska man göra i en liknande situation? Glöm dina favoritkläder eller acceptera deras brister? Eller kanske försök att återge dem den gamla vitheten? Om det senare alternativet är mer föredraget för dig, så är det användbart för dig att lära dig att bleka de gråa vita sakerna och skydda sin mättade färg.

Hur man vitar saker som har målats?

Det mest irriterande problemet som kan övervinna vita kläder tvättar med färgade saker som är benägna att kasta. I det här fallet kan din älskade vita blus bli ljusblå eller smutsig grön, medan färgen kan visa sig vara ojämn, men fläckar. Vad ska jag göra? Det är bättre att använda blekmedel. Men innan du torkar saker med vithet, överväga flera viktiga punkter:

När det gäller tvättproceduren. Lös upp vithet i varmt vatten och häll lösningen på kläder. Låt saker ligga i vattnet i 40 minuter, varefter de kommer att behöva sköljas i kallt vatten.

Traditionella metoder för blekning

Om det inte finns någon vithet, kan alternativa tvättmedel användas. Till exempel:

  1. Borsyra . Häll vatten i bäckenet och tillsätt 2 matskedar borsyra . Lämna kläder i vatten i ett par timmar. Därefter tvätta dina kläder på vanligt sätt. Denna metod används bättre för blekning av strumpor och skjortor.
  2. Mangan . I 10 liter varmt vatten späd lite kaliumpermanganat (vatten ska bli ljusrosa) och ett glas tvättmedel. Lägg i vattnet redan tvättat kläder och vänta på fullständig kylning av vattnet. Skölj nu saker och torka dem i solen. Yellowness kommer att gå direkt bort!
  3. Väteperoxid . Denna lösning bidrar också till att återställa vävnaden till sin ursprungliga vithet och attraktivitet. Så, hur man vitar saker med väteperoxid? För att göra detta bör du späda 3% -lösningen i vatten (1/2 tsk till 1 liter vatten) och under 30 minuter sänka den gråa kläderna i den resulterande lösningen. För att förbättra effekten kan du lägga till en sked full av läsk.