"Ford Mondeo" - familjebil i en marknadsutveckling

Krisfenomen som uppstår i hushållsekonomin kan inte bara påverka bilindustrins tillverkare och konsumenter. Bedömning av den nuvarande dynamiken på marknaden, bestämmer många branschexperter, inklusive generaldirektören för SC "Rolf" Tatyana Lukovetskaya, situationen som framkom 2016 som en "botten". Denna tanke är svårt att neka logiken, eftersom den ryska bilmarknaden enligt den analytiska byrån "Autostat" för årets första tio månader minskade till 1 147 miljoner bilar. Siffran innebär att antalet försäljningar minskade med 13,3% jämfört med samma period 2015. Samtidigt har färre husbilar bilit att köpa en utländsk bil - för första gången sedan 2013 sjönk försäljningen av importerade bilar i Ryssland under 80% .

När man tittar på den sekundära bilmarknaden ser situationen inte så ledsen ut. Det finns en ökad efterfrågan på begagnade bilar, med olika kalibrer och kostymer. Speciellt populära är traditionellt små, enkla och ekonomiska familjebilar i klass D. Som tidigare leder de sig i segmentet av utländska bilar. Enligt portalen "Autosearch" är den klassiska familjen "Ford Mondeo" på den sekundära marknaden för Peter tillgänglig från 100 tusen rubel, vilket är billigare än en ny bil i den här klassen av inhemsk produktion. (Figur 1)

Interrelation av bilens egenskaper och dess kostnad

Från en detaljerad analys av förslagen "Ford Mondeo", som presenterades idag på den sekundära marknaden i Peter, är det uppenbart att:

Enligt analytikerbyrån "Autostat" är "Ford Mondeo" en av ledarna i sin klass på den ryska bilmarknaden, och antalet modeller som sålts i landet år 2013 översteg hundra tusen. En sådan efterfrågan på maskiner kan förklaras inte bara av deras höga tillförlitlighet och externa elegans utan också av det rika valet av lösningar. Modellen presenteras i en mängd olika kroppsalternativ, motorer och trimnivåer, vilket gör det möjligt att täcka en bred publik och olika målgrupper av köpare.