Implantation av embryot efter IVF

Perioden efter förfarandet för artificiell insemination är mycket spännande, eftersom ingen kan ge en 100% garanti för att embryot kommer att fästa på livmoderväggen och graviditeten kommer att komma. Under denna period lyssnar en kvinna noga på sin kropp och försöker se några tecken på framgångsrik graviditet. Vi kommer att försöka karakterisera tecknen på embryoimplantation efter IVF.

Funktioner av embryoimplantation i IVF

Överföringen av embryon under förfarandet för in vitro fertilisering utförs på 3 - 4: e dagen. Det är under denna period med normal befruktning att embryot är fäst (implanterat) i livmodern. Mindre spotting (spotting) och dragande smärta i underlivet uppträder ibland under embryoimplantation. Men mer livligt beskrivna dessa kliniska symptom kan indikera en otillräcklig hormonell bakgrund av kroppen, vilket kan orsaka missfall på en tidig ålder . I det här fallet bör du omedelbart kontakta en läkare så att han förstår de sanna orsakerna till dessa symtom.

Vad betyder sen embryoimplantation efter IVF?

Efter in vitro fertilisering kan implantatets embryon försämras avsevärt, eftersom de embryo-inbäddade embryon vandrar genom livmoderhålan på jakt efter en lämplig bindningsplats. Så tidig implantation anses embryo införandet i livmodern upp till 5 dagar efter IVF proceduren. Senare embryoimplantation med IVF anses vara bindning av blastocyst efter 10 dagar efter återplantningsförfarandet.

Så, efter att ha funderat på funktionerna i embryoimplantation efter IVF, var vi övertygade om att det inte har några karakteristiska kliniska symptom. Det är emellertid mycket viktigt att notera att en kvinna efter IVF-proceduren måste följa vissa rekommendationer som ökar sannolikheten för implantation.