Ingefära i graviditet

I tusentals år används ingefära inte bara som en oumbärlig krydda, men också som en bredspektrummedicin. Den gynnsamma effekten av ingefära på kroppen är nu erkänd som officiell medicin, och recept som använder mirakelroten finns på alla medicinska platser. Det är därför frågan om fördelarna med och skador på ingefära för gravida kvinnor är så populär bland förväntade mammor.

Hur användbart är ingefära till gravida kvinnor?

Traditionell medicin är inte förgäves hänför sig till denna obotliga, vid första anblicken, rot med respekt. Ingenting är rik på vitaminer (A, B1, B2, C, niacin PP) och spårämnen (kalcium, magnesium, järn, fosfor, zink), aminosyror och fleromättade fettsyror. Det är denna unika kombination av näringsämnen som gör ingefära oföränderliga för förebyggande och behandling av många sjukdomar.

Minst två dussin fördelaktiga egenskaper hos den medicinska roten är kända, men under graviditeten är ingefära särskilt värdefullt eftersom det hjälper till att hantera toxicos. Förbered ginger tea (50 g nyskalad rot häll kokande vatten och insistera 10 minuter) eller suga en bit ingefära, och du glömmer morgon sjukdom och kräkningar.

En annan viktig egenskap hos ingefärarot under graviditeten är förmågan att lugna nervsystemet inte värre än valerian eller motherwort. Dessutom lindrar det huvudvärk och yrsel, förbättrar arbetet i mag-tarmkanalen, har en laxeffekt och förbättrar den totala hälsan.

Äta ingefära under graviditeten kan vara antingen färskt, eller inlagd, kandad, torkad eller kapslar. Många gillar att lägga spiciness till drycker, första och andra rätter, och även bakverk. Det viktigaste - överdriv inte det.

Ginger för kall och influensa i graviditet

Dessutom är ingefära också ett utmärkt botemedel mot behandling och förebyggande av förkylningar och influensa under graviditeten. På hösten-vinterperioden tygar du regelbundet den färskroten, och även i epidemins höjd kommer du att må bra.

Med kyla och hosta är 7-10 minuters inhalation med essentiell olja av ingefära (1-2 droppar) användbara. Med en våt host hjälper man att hantera varm mjölk med torkad ingefära: För 200 ml mjölk 1/3 tsk grädd ingefära och 1/2 tesked honung. Med torr hosta och bronkit blanda fräsch gingerjuice (100 g rostgitter och vrida) och 2 tsk citronsaft med 1 tesked honung. Tillsätt 4 droppar i varm mjölk eller te.

Vem är kontraindicerad med ingefära?

Trots sin unika karaktär är ingefära inte alltid användbar för gravida kvinnor, och med en överdosering hotar den med sådana obehagliga konsekvenser som halsbränna, diarré, matsmältning och irritation i huden och slemhinnorna i munnen. Dessutom bidrar detta krydda till att minska livmodern, später ut blodet, höjer blodtrycket, har en koleretisk egenskap.

Gingerrotet är kontraindicerat vid graviditet i följande fall:

OBS! Älskare av betad ingefära måste ge upp denna delikatess i de sena stadierna av graviditeten: det framkallar inte bara för tidigt arbete utan hjälper även att behålla vätska i kroppen vilket kan leda till ökat tryck och svullnad.

Ett entydigt svar på frågan om det är möjligt att använda ingefära gravid, tyvärr inte. Om du inte är säker på din hälsa är det bäst att konsultera en läkare. Och kom ihåg att även den mest oskyldiga medicinen med överdriven användning kan leda till sorgliga konsekvenser.