Bearbetar jordgubbar på våren från sjukdomar och skadedjur - vilka medel är bäst?

Vårvärmen väcker inte bara växter, utan även på deras larver av insekter och svampsporer. Otänkbar i början börjar de aktivt att agera, vilket orsakar en fullständig eller delvis förlust av plantagen. Att bli av med oinvigade grannar, den korrekta behandlingen av jordgubbar på våren från sjukdomar och skadedjur ligger till grund för en bra skörd.

Vårbehandling av jordgubbar från skadedjur och sjukdomar

Bearbetning av jordgubbar på våren bör ske så tidigt som möjligt, så snart planteringarna rensas av snö och varma väderuppsättningar:

  1. Allt börjar med rengöring - sängarna ska rengöras av fallna löv, döda delar av jordgubbar, etc. Men du kan klippa av förra årets löv först efter utseendet av nya, försök att inte skada buskets hjärta. Samlat sopor förbränns bättre, för att utesluta möjligheten att sprida sjukdomsframkallande sporer och skadedjurar längs platsen.
  2. Jorden på jordgubbsplantagen, befriad från förra årets skräp, lossas och avlägsnas av mulch som tidigare lagts. Detta bidrar inte bara till uppvärmningen av rotsystemet och den snabba utvecklingen av buskar, men det bidrar till att bli av med lejonens andel av skadliga insekter och patogener som väljer en lös och näringsrik jordjord för vinning.
  3. Plantagen är väl bevattad med rent varmt vatten, och därefter behandlas det med det valda medelet enligt anvisningarna. För behandling välj en lugn dag, inte regnig, men inte heller soligt.

Vad sprutar jordgubbar på våren från skadedjur?

Juicy och söt jordgubbar beror inte bara på människor, men också av många skadliga insekter: en weevilbagge, en slingrande öre, en nematod, en spindelmyt . De flesta av dem börjar sin subversiva verksamhet så snart jordens yta värmer upp till + 8 ° C och första gången är oanvändbar för trädgårdsmästaren. När resultaten av "sabotage" börjar fånga ögat, är behandlingen av jordgubbar på våren från sjukdomar och skadedjur inte längre effektiva - insekter har tid att migrera till närliggande växter eller flytta till ett mindre sårbart utvecklingsstadium.

Jordgubbarna är mycket ömma, de kan inte rengöras helt av ämnen som fallit på ytan. Att välja vad man ska behandla jordgubbar från skadedjur är att ge företräde åt de mest sparsamma och säkra för människor betyder: urea, ammoniak, jod, peroxid, mangan. Trots den uppenbara primitiviteten ger användningen av dessa läkemedelshemmet ett bra resultat, vilket förstör larverna av bägare och kvalster, svampsporer.

Behandling av jordgubbar på våren med ammoniak

Billig apotek drog, har ammoniak funnit sin applicering och på jordgubbar sängar. Behandling av jordgubbar med ammoniak hjälper till att hantera attackerna från majbaggen, nematoden, reducera aktiviteten hos svampsporer och är ett bra tilläggsförband. För att få en arbetslösning är det nödvändigt att blanda en ampull ammoniak (10% ammoniak, 40 ml) i 10 liter vatten. Häll buskarna från vattendan med sprinklern och försök att få lösningen på varje blad. Marken efter sådan behandling av jordgubbar på våren från sjukdomar och skadedjur är bättre täckt med stråmjölk .

Bearbetar jordgubbar på våren med urea

Under perioden med aktiv tillväxt behöver växter kväve. Replenish dess brist och stärka motståndet mot olika attacker hjälper till att spruta jordgubbar med urea . Arbetsvätskan för den är beredd från 1 matsked urea per 1 hink vatten. Till behandlingen fortsätt omedelbart efter sanitetsfjädern beskärning. Det är viktigt att vid denna tidpunkt risken för återkommande frost har gått, annars kommer istället för att använda jordgubbsbehandling på våren av sjukdomar och skadedjur att jordbruksprodukter kommer att leda till att jordgubbar planteras.

Behandling av jordgubbar på våren med jod

En amatör att njuta av söta bär börjar vävbryggan sin subversiva aktivitet som sätter sig in i blomsterknopparna och äter dem från insidan. Skydda framtida skörden hjälper till att behandla jordgubbar med jod. Den utförs i 2 steg. I början rensas sängarna av gamla löv och andra skräp, sedan rikligt vatten med rent vatten och när den är helt absorberad - vatten med tillsats av jod (en halv tesked per 10 liter). Några veckor efter detta utförs sprutning med jod-tvållösning (0,5 tesked jod, en liten tvätttvål, 10 liter vatten).

Behandling av jordgubbar på våren med kopparsulfat

Liksom många andra stunted växter är jordgubbar utsatta för ett antal svampsjukdomar - grå råtta , pulveriserad mögel, scab. För att hantera dessa olyckor, vårens behandling av jordgubbar med kopparsulfat. Eftersom ämnet är aggressivt, det kan bränna blad, det används i en blandning med slakad kalk (Bordeaux vätska). Det rekommenderas att använda vitriol mycket noggrant i sin rena form för att inte skada anbudet jordgubbsgrönsaker. Förbereda arbetslösningen, späd 100 gram av substansen i 10 liter vatten och försiktigt spruta varje buske.

Behandling av jordgubbar i vårkaliumpermanganat

Kaliumpermanganat, mer känt som kaliumpermanganat, finns i alla medicinskåp. Trädgårdsmästare-trädgårdsmästare utvärderade dess desinficeringsegenskaper och brukade desinficera fröet. Behandling av jordgubbar med kaliumpermanganat skyddar växter från skadegörare, ökar deras resistens mot infektioner och svampar, och berikar också jorden. I början av våren är det nödvändigt att förbereda en mättad (mörk körsbär) lösning av kaliumpermanganat och behandla dem med känsliga löv, med särskild uppmärksamhet åt deras nedre del.

Behandling av jordgubbar på våren Bordeaux flytande

Bordeaux vätska är en blandning av kopparsulfat och hydratiserad kalk. Som ett resultat kvarstår desinficeringsegenskaperna hos vitriol, men aggressiviteten reduceras signifikant. Arbetslösningen framställs omedelbart före användning (hållbarhet 4-5 timmar). Behandling av jordgubbar Bordeaux vätska är möjlig i två versioner: 1% lösning används för förebyggande ändamål och 4% för kontroll av punkt och grå rot.

Behandling av jordgubbar på våren med väteperoxid

En annan lösning från hemmet bröstet, väteperoxid också fördelar på jordgubbar sängar. Det stimulerar inte bara tillväxten av buskar och bildandet av äggstockar, men det hindrar utvecklingen av putrefaktiva sjukdomar, som är benägna att mogna i direkt kontakt med jordgubbarna. Bearbetning av jordgubbar med väteperoxid kan tillverkas inte bara under våren, men även under blomningstiden. En lösning för sprutning framställs i en mängd av 1 matsked av preparatet per 1 liter vatten. Med tecken på allvarlig rotskada kan koncentrationen i en liter vatten ökas till 3 skedar peroxid.

Behandling av jordgubbar på våren med kokande vatten

Anhängarna av ekologiskt jordbruk kommer att vara intresserade av att bearbeta jordgubbar med kokande vatten. Denna metod, som inte skadar växter eller jord, gör det möjligt för oss att förstöra inte bara de skadedjur som vinter i buskarna, utan även sporer av skadliga svampar. Den bästa tiden för varm behandling av jordgubbar på våren från sjukdomar och skadedjur är början av april. Vatten uppvärms till en temperatur av 60-70 ° C och varje busk skjuler, fångar inte bara bladen utan också jorden runt. Rötterna lider inte, för att de är tillförlitligt skyddade av ännu inte uppvärmd mark.