Eva grav


I Saudiarabien är den världsberömda arkeologiska platsen - Eva Tomb (Tomb of Eve). Muslimer kallar detta landmärke Havvas grav, som var föregångare till hela mänskligheten. Idag lockar den pilgrimer från olika religioner.

Historisk bakgrund


I Saudiarabien är den världsberömda arkeologiska platsen - Eva Tomb (Tomb of Eve). Muslimer kallar detta landmärke Havvas grav, som var föregångare till hela mänskligheten. Idag lockar den pilgrimer från olika religioner.

Historisk bakgrund

Officiella uppgifter, som bekräftar var graven på Eva är, finns fortfarande inte. Trots detta har alla troende som anländer till Saudiarabien bråttom att besöka förlossarens grav. Många av dem försöker hitta bevis som bevisar sanningen i nekropolen.

Enligt legenderna, efter hennes fall, kom Eva till Jeddah (nu det administrativa distriktet Mekka ) och Adam var i Sri Lanka. De levde ett långt liv, och den första kvinnan på planeten dog vid 940 års ålder. Om hennes grav som nämns i olika århundraden, kan vissa poster ses hittills. De mest kända författarna är:

  1. Ibn al-Faqih al-Hamadani är en arabisk och persisk geograf som bodde i början av 9 och 10-talen. Han rapporterade om de 2 profeterna som nämnde Havvas grav. Denna information upptäcktes av en saudiarabisk forskare som heter Khatun Ajwad al-Fasi.
  2. Ibn Jubayr är en vandrande arabisk poet som gjorde en pilgrimsfärd till Jeddah på 1200-talet. Han hävdade att det finns en plats som har en lång och gammal kupol. Detta är tillflyktsorten Eve, som ligger på vägen till Mecka.
  3. Angelo Peshet är en resenär, en författare och en politiker. Han skrev en bok om Jeddah, där han nämner Evegraven, med hänvisning till den tidigaste dokumentärinformationen.
  4. Ibn Hallikan och Ibn al-Mujavir - beskriv den exakta platsen för Havvas grav. De bodde i XIII-talet.
  5. Shakirzyan Ishaev är medlem i det ryska konsulatet. År 1895 beskrev han i detalj Eve grav.

Historiker och forskare, profeter och präster i olika århundraden har nämnt graven. De beskrev helgedomen och hävdade att det var i Jeddah. I detta avseende sammanfaller världsutsikten med att den första kvinnan är baserad i Saudiarabien.

Gravens öde

Eva grav var i ett speciellt rum, vars längd översteg 130 m. År 1857 publicerade Richard Francis Burton graven planen i den personliga berättelsen om en pilgrimsfärd till El Medinah och Meccah. Heliga var försökt flera gånger för att riva den, men det här förorsakade allmänheten.

En av dessa siffror var Amas av Hijaz och sheriffen av Mecka som heter Aun ar-Rafik Pasha. Efter att han inte hade tillåtit att förstöra graven uttryckte han en berömd fras som gick ner i historien: "Tror du verkligen att vår mamma var så hög? Om det här är en internationell dumhet, så låt graven stå. "

År 1928 utfärdade prins Faisal (guvernören i Hijaz) ett dekret om förstörelsen av begravningen. Det var baserat på det faktum att det ledde till religiös overtro, eftersom muslimska pilgrimer brutit mot islamiska traditioner efter Hajj och bad nära graven. År 1975 betonades graven.

Beskrivning av helgedom före förstörelsen

Eva grav hade en längd på 42 m. Vid huvudet var en marmorplatta med arabiska inskriptioner. Nära nekropolen växte en dagpalm, vilket skapade en skugga. Över den centrala delen av graven var 2 kapeller, som förenades av ett gemensamt tak. En krypton användes för predikningar, och den andra - för tillbedjan.

Helgedommarnas väggar var täckta med ett flertal namn. På utsidan fanns en speciell behållare, ihålig i en stor sten. Det var alltid vatten i det, utformat för Eva's häst. Nära graven var det alltid tiggare med barn som bad om allmosor.

Hur kommer man dit?

Eva grav är i Saudiarabien i utkanten av en liten stad Al-Amaria i Jedda förorter. Det ligger på en stor kristen kyrkogårds territorium. Från centrum av byn till kyrkogården kan du nå gatorna i Wadi Mishait och Wadi Yasmud. Avståndet är ca 1 km.