Es Trenc Beach


Den fantastiska stranden Es Trenc (Playa Es Trenc) eller som det annars kallas i guideböcker, ligger Es Trenc Beach i den södra delen av den populära och ofta besökta spanska ön Mallorca.

Naturen Es Trenc på Mallorca

Ordet Es Trenc från Castilian betyder "skadat", detta beror på den tsunami som uppstod här som ett resultat av jordbävningen i Lissabon, under vilken dynerna som skiljer denna plats från havet tvättades bort. Denna strand är den sista outvecklade platsen på Mallorca. Det är välbevarat efter katastrofen, och nu är det väldigt populärt att besöka turister. Denna plats jämförs ofta med karibiska stränder.

Beskrivning av stranden

Es Trenc Beach på Mallorca är en av de mest orörda platserna i världen, med vacker vit sand, varm sol och bra ställen att koppla av från stadens rörelse. En mild sluttning och en rad sanddyner är ytterligare fördelar med denna underbara strand. Vila här, du kan se många arter av fåglar, i de lokala sanddynerna finns det över 170. Naturälskare, i sin orörda form, väntar på många trevliga överraskningar.

Stranden är en halvtimme från de berömda och besökta orterna , som Arenal och 15 minuter med bil från byn Campos. Här kan du tryggt slappna av i en lycklig värld och njuta av naturens skönhet.

Vila för nudister

Es Trenc på Mallorca är också en plats där nudister kan känna sig fri. Den södra delen av stranden är avsedd för dem som gillar att sola topless eller spendera en promenad i naken på stranden. Människor som vill känna sig lugna och bekväma på en allmän plats utan kläder, och denna del av kusten för dem, vilar där.

För dem som vill sola och ta solbad, njuta av naturen, koppla av i lugn och ro, passar denna plats perfekt. Kusten sträcker sig i tre kilometer och förutom den bländande vita sanden har den också kristallklart, varmt turkosvatten och en tallskog som ligger bakom stranden.

Vackert bevarad i sin naturliga form och en minimalt urbaniserad strand är skild från fastlandet med sanddyner, som är ett skyddat naturområde. Trots det minsta mänskliga ingreppet på denna plats, oroa dig inte för mat eller andra grundläggande nödvändigheter, för det finns små restauranger här, du kan hyra solstolar och strandutrustning, badutrustning. Det finns också duschar och toaletter.