Basilica of St. Francis


En av de mest kända sevärdheterna i Palma de Mallorca är Basilica of St. Francis, tillägnad Francis of Assisi. Det ligger vid Adress: Plaza Sant Francesc 7, 07001 Palma de Mallorca, Mallorca, Spanien. Det ligger nära kyrkan Saint Eulalia . Basilikan innehåller en kyrka, en täckt galleriklubb, gjord i gotisk stil och uthus.

Kyrka - ute och inne

Kyrkan är gjord av rosa sandsten. Byggandet av Baslica De Sant Francesc startades år 1281 och varade vid den tiden bara en kort tid - bara hundra år. Två gånger så mycket tid krävdes för återuppbyggnaden av byggnaden, som var allvarligt skadad av det blixtnedslag som slogs i det i slutet av 1500-talet. De senaste ändringarna till fasaden dateras tillbaka till 1700-talet. Portalen är dekorerad med en reliefbild av Jungfru Maria. I nischerna finns skulpturer av St Francis och Dominic. St George, som han borde, besegra draken kronar portalen. Fasaden är också dekorerad med en gotisk ros av Per Comas författarskap.

Klostret har en icke-standardform; Svårighetsgraden av linjerna i den gotiska stilen mildras något av vegetationens överflöd på gården (här växer cypresser, citroner och till och med palmer). Särskilt pittoreska ser gården ut på våren, när träden blommar. Framför basilikan är ett monument till den franciskanska munken Hunipero Serra, grundaren av katolska missioner på territoriet i Kalifornien.

Inifrån ser templet kanske ännu mer pittoresk ut än ute. Särskilt slående är det tvåstegs trapesformiga galleriet, vars kolumner är gjorda i olika stilar och är "levande" bevis för hur länge byggnaden av basilikan varade och vilka förändringar har skett i de arkitektoniska tendenser under denna tid. Trots skillnaden i stilar ser galleriet väldigt harmoniskt ut. Välvda tak kan definitivt tillskrivas den spanska gotiska, men det utsmyckade altaret har redan alla funktioner i barockstilen. Orgeln är fantastisk med sin magnifika. Även i basilikan finns fresker, mosaik och ett stort antal konstverk i barockstil.

Det finns flera kapell i kyrkan; I den första av dem, Nostra Senyora de la Consolacio, är begravningen (sarkofag) av Ramon Ljul, en berömd medeltida poet, missionär och teolog, född på Mallorca.

När kan jag se basilikan?

Basilikan tillhör frankiskanska klostret, som fortfarande är i drift idag. Ingången till basilikan betalas, kostnaden är 1,5 euro. Besökstid: Månad: 9-30-12-30 och från 15-30-18-00, söndag och helgdag: 9-00-12-30.