Vika och bryta naglar

När naglarna går sönder, ser händerna inte vackert ut och en vacker manikyr är helt enkelt inte möjlig. Men förutom detta, signalerar detta fenomen närvaron av problem i en kvinnas kropp.

Varför spikar bryta och bryta?

Skälet till att naglarna sönderbryts och bryts är mycket olika. Men i grunden beror det på att kvinnan inte får tillräckligt med vitaminer och mineraler, särskilt för ämnen som kalcium, zink, vitamin D och kisel.

Dålig ekologi, frekvent kontakt med händerna med hushållskemikalier och felaktig manikyr orsakar också problem med naglar.

När en kvinna observerar alla regler om att ta hand om hennes händer och äter ordentligt, och hennes naglar fortfarande är ömtåliga och puffar, så är det troligtvis ett tecken på sjukdomen. Spikplattor smulas när:

Behandling av skiktade och svaga naglar

Självklart är det första som behöver göras, att få reda på varför naglarna bryter och bryter, efter att ha eliminerat grunden till detta problem, kan du få dina naglar i ordning på kort tid. Om naglarna är i dåligt skick måste du också äta mer mat som innehåller kalcium, järn och zink, såsom nötter, spannmål och keso. När du tvättar, är det bäst att använda handskar och gör så mycket som möjligt kosmetiska procedurer med naglar.

Om naglarna går sönder och bryter, är det värt att göra sin behandling. Två gånger i veckan applicera några droppar olivolja blandad med citronsaft på nagelplattan (kan ersättas med äppelcidervinäger). På händerna efter det är det bäst att bära terryhandskar och lämna dem i sådant tillstånd för hela natten.

De kämpar med sköra naglar och med hjälp av ett medicinskt bad. För att göra det behöver du:

  1. Lös upp 10 g havsalt och 5 droppar jod i ett glas varmt vatten.
  2. I badet bör fingertopparna hållas i 20 minuter.

Sedan måste du smita dina händer med en näringsrik grädde och i några timmar klädda i terryhandskar.

Terapeutiskt bad kan tillverkas med avkok av elmblad.

Det naturliga bivaxet klarar sig bra med de sköra naglarna:

  1. Om du smuler och sprickar naglar, behöver du bara värma upp det i ett vattenbad.
  2. Doppa dina fingrar i en varm massa i 30 minuter.
  3. Efter spikplattorna bör smörjas med jod och applicera grädde på händerna.