Mycket torr ansiktshud är skalig - vad ska jag göra?

Torr hud är ett tecken på dess uttorkning, brist på fukt i cellerna i dermis och epidermis. Dessutom kan orsaken till detta tillstånd vara otillräckligt arbete i talgkörtlarna. Ännu värre, om mycket torr ansiktshud är skalig - vad man ska göra i denna obehagliga situation för den snabbaste återhämtningen av vattenbalansen är det bättre att lösa sig utan brådska. Att bara använda feta krämer räcker inte, komplexa åtgärder behövs.

Vad ska man göra för att eliminera orsakerna till mycket torr och tunn ansikts hud?

För det första är det viktigt att ta hand om intaget av tillräckligt med vatten i kroppen, eftersom hudförhållandena är en återspegling av arbetet med interna system.

Tips för att återställa vätskebalansen:

  1. Börja dagen med att dricka ett glas vatten.
  2. Använd minst 1,5 liter vätska för var 24: e timme.
  3. Om möjligt, köp en luftfuktare.
  4. För att passera en mottagningstid för vitaminkomplex, särskilt vid underhåll av grupp B, A, E. Det är möjligt att dricka Aevit eller torskleverolja, havtornsolja.
  5. Att inkludera i kosten matrika med fettsyror.

Det är inte överflödigt att besöka en specialist, för om ansiktets hud har blivit mycket torr och märkbart flingar, irriterad, kan orsaken vara dermatologisk patologi. I det här fallet kommer standardåtgärder inte att hjälpa och specialiserad behandling krävs.

Vilken typ av vård eller vad ska man göra med fläckig och mycket torr hud?

Först och främst måste du välja rätt hygien kosmetika. Köp inte pengar för tvättning med tvål, du måste också kassera toner och andra produkter med alkohol.

Köpa kosmetika för vård, bör du undvika sådana ingredienser:

Det är bättre att föredra ekologiska och naturliga produkter med följande komponenter:

Om det finns behov av att använda skrubber , måste du hitta det mjukaste krämets konsistensmedel med mycket fina rengöringspartiklar. För att göra en peeling är det bättre att köpa en produkt baserad på fruktsyror, men inte aggressiv.

Även hembehandlingar som återställer vattenbalansen i huden är effektiva. Till exempel, istället för nattkräm kan du använda mandel eller olivolja . Snabb läkning av sprickor och eliminering av skalning underlättas genom att gnugga huden med saft eller smulat kött av bladen av aloe vera. Byt tonic lätt med avkokning av kamomillblommor. Ca 3-4 gånger i veckan rekommenderas att göra fuktgivande masker.

Recept # 1

ingredienser:

Förberedelse och användning

Klumpa äggulan före skumets utseende, blanda den med resterande ingredienser. På den tvättade ytan applicera föreningen, tvätt efter 15 minuter med vatten. Det bör vara rumstemperatur.

Recept # 2

ingredienser:

Förberedelse och användning

Kombinera produkterna, blanda dem ordentligt. Fördela masken på epidermis, lämna i 15 minuter. Ta av kompositionen med en servett och tvätta sedan.

Vad mer ska jag göra på vintern med mycket torr ansiktshud?

Effekten av frost och kalla vindar förvärrar i hög grad tillståndet av epidermis, ökar peeling och sprickbildning. Förutom de redan föreslagna metoderna för fuktgivande och närande huden, kan du smörja ansiktet med fasta oljor - kakao, mango, shea, kokosnöt. Proceduren är bättre att spendera 20-40 minuter innan du går ut.