Dubai ökenreservat


Dubai Desert Desert är en av de största och mest intressanta naturvårdszoner i de arabiska emiraterna . Denna plats är mycket attraktiv för älskare av ekologisk turism, främst på grund av det faktum att det finns ett stort antal sällsynta representanter för flora och fauna här. Om du bestämmer dig för att besöka Dubai , tänk på att besöka en övergiven reserv med sina intressanta utflykter och spännande safaris.

plats

Ökenreserven ligger på Emirates Emirates territorium i UAE och täcker ett område på 225 kvadratmeter. km (5% av regionens totala område).

Skapelsens historia

Dubai Desert Reserve är en ideell struktur och står under statens skydd. Syftet med skapandet var att bevara miljön och dess invånare i regionen. I detta avseende är reserven också värd för olika internationella miljöaktiviteter och studier som syftar till att förbättra emiratets ekologi. Populariteten hos Dubai Reserve växer ständigt, och numera tiotusentals turister besöker det varje år.

Vilka intressanta kan du se i reserven?

Här är bägge sällsynta representanter för öknen och utrotningshotade arter av fåglar och djur bebodda, bland annat det finns en bustard-skönhet, en vildkatt Gordon och Oryx antilopen. Du kan också träffa ödlor, gazeller och andra ökendjur.

Reservens växtvärld är ganska mångsidig. I naturreservat växer dagpalmer, blommande cider (från sina blommor pollen samlas in av bin, än honung är känd som den dyraste i världen), en hel del buskar (kvast, nightshade, Begonia, arabiska primroses, etc.).

Utflykter runt Dubai naturreservat

För älskare som kastar sig in i vildmarken och lära känna invånarna i reserven, arrangeras olika fascinerande utflykter med safarier och ekologiska turer.

I den första versionen kan du köra genom öknen på en jeep och se sällsynta representanter för den arabiska halvöens flora och fauna.

Ecotour organiseras gemensamt av förvaltningen av reserven och företrädare för företaget Biosphere Expeditions (Storbritannien). Det handlar om att leva i öknen i 7 dagar och delta i en expedition för att samla in uppgifter om lokala invånare. Alla deltagare i turen kommer att genomgå särskild träning, varefter de kommer att få pass och flera intressanta uppgifter, till exempel att sova och sätta radiokragen på Oryx antilopen för att spåra sin rörelse och beräkna det territorium som befolkningen ockuperar. Det samlar också in data om livet på skönhetens bustard och den vilda katten Gordona, där någon deltagare i expeditionen kan delta.

För dem som vill vara aktiva i studien av livet i öknen erbjuds boende på campingplatsen eller på Al Maha Hotel A Luxury Collection Desert Resort och Spa.

Hur förbereder man sig på utflykten?

För en resa till Dubai naturreservat, var noga med att ta med en flaska rent dricksvatten, en hatt från den brännande solen och solglasögon för att skydda dig från sand i dina ögon under en safari. Kläder och skor ska vara bekväma och enkla.

Hur kommer man dit?

Resan till Dubai Desert Reserve arrangeras av 4 officiella researrangörer i UAE. Ett oberoende besök på det skyddade området är förbjudet.