Venetian stuckmarmor

Även i renässansen använde italienska mästare i dekorationen av väggarna i majestätiska palats och slott marmortekniken. För detta användes den venetianska gipsen som användes för marmor vid den tiden.

Och för idag är detta efterbehandlingsmaterial väldigt populärt. Marmor har alltid ansetts vara en ädel och dyr sten , så dekorativt gips under marmor är ett utmärkt alternativ för dagens lägenheter, där en riktig sten blir något olämpligt och dyrt nöje. I den här artikeln hittar du vilka egenskaper den "venetianska" har och hur det förtjänar mästarnas kärlek.

Dekorativt gips för marmor

Marmor väggar gör ädla och sofistikerade interiörer, från klassiska till moderna. Imitation av sådana stenar som opal, onyx, klassisk marmor och dess sällsynta utsökta sorter, gör det möjligt att skapa en antikens atmosfär i rummet. Det finns flera typer av venetiansk gips under marmor, som skiljer sig från varandra i färger och mönster. Det kan vara vit, rosa, agat, grå sten. En speciell förfining till väggarna är kopplad till marmor av röd färg med en vit vena, metallimpregnering, platina eller gylleneffekt, opacitet eller glans.

Lyxiga "antika" väggar kännetecknas av genomskinlighet och djup. Denna effekt uppnås tack vare marmorchips och akryl eller kalkhaltigt bindemedel, som ingår i dekorativt marmorgips. För glansning efter att väggarna eller taket har avslutats, gnids ytan med naturlig eller syntetisk, matt eller blank, färgad eller transparent, vax, vilket kräver att mästaren har vissa färdigheter. Samma teknik gör att du kan ge taket effekten "spänning", vilket gör att du kan hålla höjden på rummet.