Jojobaolja - de bästa recepten för ansikte, kropp, hår och ögonfransar

Vegetabiliska oljor är väsentliga komponenter i naturkosmetik för ansikte, kropp och hår, vars tillämpningsområde är väldigt bred. De uppfattas perfekt och absorberas av kroppens vävnader, eftersom oljens sammansättning liknar hudfettens sammansättning. En särskild plats inom kosmetologin bland många av deras sorter är jojobaolja.

Jojoba - vad är det?

Jojoba, eller kinesisk simmondsya, är en vintergröna buske som växer vild i ökenregionerna i Nordamerika och odlas i stor utsträckning i Mexiko, USA, Australien, Argentina och andra länder. Detta är en kraftfull förgreningsanläggning, i en höjd av 2 meter eller mer, med hackade löv av ovoid form. Det blommar med små grönaktiga blommor, saknade kronblad. Jojoba frukter är nötter med en solid triangulär skal av en gulaktig brun färg och ett köttigt lätt kött som sötnar till smak, med en lätt arom.

Från frö-nötter under industriella förhållanden producerar metoden för kallpressning den mest värdefulla jojobaoljan. Det är ett tjockt genomskinligt ämne med en gulaktig guldfärgad luktfri, som har en vätskekonsistens i värmen, och när den faller hårdas den som en smal och förlorar sin transparens. Faktum är att det inte är smör, men jojoba vax, som kännetecknas av en lätt, låg fetthalt textur.

Jojobaolja - komposition

Den aktuella produkten i flytande form kan köpas på apotek och butiker. Dessutom framställs Jojoba vaxpärlor, framställda genom hydrogenering (härdning), vilka tillsätts till olika hemlagade kosmetika. En noggrann studie av kompositionens och kosmetiska egenskaper hos denna olja började på 70-talet av förra seklet. Det visade sig att det ligger mycket nära biokemisk komposition till spermaceti, en unik substans som extraherats tidigare från den främre delen av valspermhvalar. Jojobaolja innehåller inte triglycerider, dess huvudkomponenter är:

En unik komposition som inte upprepar någon av de andra kända vegetabiliska oljorna, förutom de fördelaktiga egenskaperna, ger hög stabilitet jojobaolja till ljusstrålar, uppvärmning, oxidation. Denna produkt förstörs inte länge, är inte rancid, förblir utan tillsatser och förlorar inte dess egenskaper, därför kan den fungera som konserveringsmedel för lättfördärvliga kosmetiska preparat.

Jojobaolja - egenskaper

Kosmetisk jojobaolja är ett universalmedel som passar alla och hjälper till att klara många ofullkomligheter i utsidan. Även de kvinnor som ofta har allergiska reaktioner, kan du på ett säkert sätt tillämpa denna produkt för att bevara skönhet och hälsa hos hud, hår, ögonfransar och så vidare. Låt oss lista de viktigaste egenskaperna hos vax, extraherade från jojoba:

Jojobaolja för ansikte

Utbredd användning av denna olja som finns inom hudvårdens ansikte. Dess känsliga konsistens gynnar snabb absorption, medan varken oljig glans eller känslan av en klibbig film på ansiktet förblir. Denna produkt är inte mediocen, det vill säga att den inte klämmer fast porerna och låter huden andas fritt samtidigt som vävnadets naturliga fukt bibehålls. Använd jojobaolja runt ögonen, för perioralområdet, läpparna och resten av ansiktet.

Detta innebär att öka hudens elasticitet och elasticitet, gör det mjukt, smidigt. Många kvinnor använder jojobaolja mot ansikte mot rynkor, men det rekommenderas att använda det för många andra problem:

Dessutom kan jojoba användas som solskyddsmedel med ökad känslighet hos huden till ultraviolett och före solbränna. Tack vare kraftfulla naturliga filter kommer huden inte att rodna och brinna, och kommer inte att förlora fukt i solen. Under den kalla årstiden skyddar den applicerade oljan perfekt mot luftning och hypotermi, förhindrar sprickbildning och avskalning.

Jojobaolja för kropp

Experter rekommenderar att jojobaolja appliceras på huden i hela kroppen, vilket kommer att bidra till att hålla en normal nivå av hydratisering, elasticitet och elasticitet i huden, stramning, avlägsnande av striae . Tack vare den vanliga appliceringen av produkten på nackens, décolletage och händer, som är särskilt känslig för åldersrelaterade processer, kommer kroppen att se yngre och attraktivare ut längre.

Jojoba olja klarar perfekt torrhet och grovhet i vävnaderna på knä, armbågar, palmer, fötter. Dessutom hjälper det i kampen mot celluliter hudförändringar. Den bör användas både med befintliga problem och som förebyggande åtgärd, särskilt under graviditet, efter förlossning, med snabb viktminskning. Det är troligt att det i fördelar och leder, om det används som en massage.

Jojobaolja för hår

Effektiv användning av vax från jojoba frön till hår. Det ger näring och fuktar håren från rötterna till spetsarna, återställer strukturen, fungerar bra på hårbotten, eliminerar mjäll och förhindrar sitt utseende. Dessutom kan komponenterna i dess komposition normalisera talgkörtlarna. Indikationer för användningen av detta verktyg är:

Jojobaolja för ögonfransar

Med sådana problem som förlust, bräcklighet och dålig tillväxt av cilia, gör jojobaolja i sin rena form underverk. Applicera den längs ögonlockets kantlinje kan du inte bara aktivera folliklarna och stärka ögonfransarna , utan också väcka de lökar som befinner sig i sömnfasen. Tack vare detta ökar volymen av cilior betydligt, de blir något längre och mörkare och ger en blick av uttrycksfullhet. Denna olja klarar perfekt avlägsnandet av smink från ögon och ögonfransar, samtidigt som det ger en omtänksam effekt.

Jojoba Oil - Application

Det finns många sätt hur man använder jojobaolja, hur man använder den för att göra hemmet kosmetika. Du kan applicera det utan att blanda med andra komponenter, men sätt i det här fallet inte dagligen, vilket beror på den höga aktiviteten och densiteten hos den här produkten. Låt oss överväga några effektiva metoder för att använda olja från jojoba nötter.

Jojobaolja i ren form

Ofta appliceras denna produkt utspädd endast lokalt eller punktvis till områden där huden är väldigt torr, grov, tät och utför sådana procedurer inte mer än en eller två gånger i veckan. Särskilt noggrann användning av jojobaolja för ansiktet i ren form, vilket görs med djupa rynkor, inflammatoriska element. I det här fallet appliceras det på den rengjorda huden som en mask (med en borste) eller applicering (blöt en bomullstyg och applicera på huden) och efter en kvart timme tvättas den av med vatten.

Ansiktsmasker med jojobaolja

Jojoba olja från rynkor

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. I ett vattenbad värms blandningen av olja och honung.
 2. Lägg till andra komponenter.
 3. Applicera på huden.
 4. Efter 20 minuter tvättas av.

Jojoba vax för fet och akne benägen hud

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Torka lera i varmt vatten.
 2. Lägg till resterande komponenter.
 3. Applicera på huden.
 4. Tvätta av med vatten efter torkning.

Jojobaolja för torr hud

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Blanda morotsjuice med stallost.
 2. Värm upp oljan i ett vattenbad och fäst i blandningen.
 3. Ansök ansiktet.
 4. Tvätta av efter 15 minuter.

Hårmask med jojobaolja

Prescription mask med jojobaolja för torrt och skadat hår

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Värm upp oljan i ett vattenbad.
 2. Lägg till resten av komponenterna.
 3. Applicera massa på rotdelen, fördela längs hela längden på locken.
 4. Varm, håll i 30-40 minuter och tvätta sedan.

Recept på en mask för fettigt hår

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Krossa massan av avokado med citronsaft.
 2. Tillsätt oljan.
 3. Applicera på lite fuktigt hår, värm det.
 4. Tvätta av efter en timme.

Grädde med jojobaolja

Händerna på huden, som utsätts dagligen för effekterna av temperaturförändringar, ultraviolett ljus, hårt vatten, hushållskemikalier, etc., behöver dagligt skydd, smink och fuktgivande. Med dessa uppgifter hanterar jojobaolja för händer effektivt, på grundval av vilket det är möjligt att förbereda olika vårdgivare. Här är ett recept som är lämpligt för daglig användning.

Hemkräm

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Kombinera vax- och jojobaoljan, förvärm i ett vattenbad tills en vätskefas erhålls.
 2. Anslut de eteriska oljorna.
 3. Värm vattnet till en temperatur på ca 40-50 grader, lägg till massan.
 4. Rör omedelbart, sätt kompositionen i en burk glas och svalna.
 5. Applicera på rena händer.