Diet för ammande mödrar

Tanken att en ammande mamma ska följa en viss diet som är fast etablerad i våra sinnen. Därför nekar en ny mamma, utan att ens tänka, så långt det är praktiskt, många produkter.

Låt oss försöka förstå vad som menas med en kost till en ammande mamma, och när det finns en känsla i dessa begränsningar.

Så ordnat av naturen att med bröstmjölk kommer barnet under alla omständigheter att få den nödvändiga för tillväxt och utveckling: mikroelement, vitaminer, fetter, proteiner och kolhydrater. Det är en helt annan sak där de kommer ifall, om ammande mamma omedelbart följer den strängaste kosten. Bristen på användbara ämnen kommer att kompenseras av kvinnornas interna reserver. Som ett resultat är det en välkänd postpartum depression, förlust och sårbarhet i hår, naglar, trötthet, apati och andra tecken på utmattning. Extremiteter i denna fråga är emellertid oönskade. Overeating, brist på behandling och konsumtion av skadliga produkter kommer inte att ha en positiv inverkan på hälsan och välbefinnandet hos både mor och barn.

I detta sammanhang är det uppenbart att en rimlig kost för ammande mödrar ändå är lämplig, särskilt under den första månaden, medan barnet inte anpassar sig till de nya livsvillkoren.

Tyvärr ges inte den perfekta postpartsdieten för alla ammande mödrar, som tar hänsyn till individuella egenskaper. Beroende på kvinnans behov, barnets ålder och reaktion på dessa eller andra produkter, anpassas moderns kost.

Kost av ammande mödrar efter månader

När barnet växer upp förändras hans behov och förmåga i matsmältningssystemet. Följaktligen är kosten för en ammande mamma under den första och sista månaden av amning väsentligt annorlunda. Så i början är listan över tillåtna produkter begränsad: spannmål utan gluten, färska fetter av fisk och kött, kokta grönsaker, pasta av durumvete, hårda ost av sorter, sura mjölkprodukter. Rå grönsaker och frukter, såväl som konsumtionsmjölk i detta skede, introduceras mycket noga i kosten.

Diet för att förlora viktminskning mammor

Enligt de genomsnittliga statistiska uppgifterna får den genomsnittliga viktökningen under graviditeten inte överstiga 14 kg. I det här fallet behöver kvinnan inte göra särskilda ansträngningar för att återvända till sin tidigare form. Men tyvärr de mödrar som bokstavligen uppfattat råd från medkännande människor runt och åt för två, kommer en strikt diet för ammande mödrar inte att skada.

Observera de elementära reglerna för hälsosam kost, en kvinna kommer i alla fall att förlora ett par extra pund. Men en mer effektiv diet för att förlora viktiga ammande mödrar kommer att vara i samband med träning.

Kost av en lakterande kvinna med diates av ett barn

Hudutslag i barnet är ett karakteristiskt kännetecken för felen i moderns näring. För att rädda barnet från sjukdom, måste du justera kosten. Först och främst ge upp produkter som är starka allergener . Det kan vara: citrus, röd eller exotisk bär och frukt, honung, skaldjur. I det här fallet bör menyn bestå av bovete, ris, majsgröt, kokt eller stuvat kött och grönsaker, kan du också lämna säkert för barnet, mejeriprodukter.

Kost av en ammande mamma med kolik i en nyfödd

Ökad gasbildning gör att barnen gråter och oroar sig. Som regel uppträder kolik på grund av abnormiteter i tarmarna. För att förhindra sitt utseende bör du överge livsmedel som är höga i fiber och allergener. Namnlösa: Vitkål och blomkål, broccoli, baljväxter, rågbröd, godis och bakning. Dessutom reagerar vissa barn, på så sätt, på kroppens mjölk.