Kan jag gå till badet med amning?

Att besöka ett bad med amning är en kontroversiell fråga som bekymrar älskare av ångrummet. När allt kommer omkring, med en barns födelse, och så finns det många förändringar i livet, och att förneka dig själv är alla nöjen helt enkelt otänkbara.

Om fördelen med badet

Långt sedan vårt folk älskade badet - denna tradition har överlevt för nu, men inte som ett grundläggande vattenförfarande, som tidigare, utan snarare som en hobby. Det skulle vara önskvärt, som tidigare, minst en gång i veckan att ge massor av ånga, desto mer fungerar denna procedur perfekt för nervsystemet och immunsystemet, vilket är mycket viktigt för unga mödrar.

Men om det är möjligt att gå till badet under amning, vet inte alla mumier. Om en kvinna och före graviditeten var en frekvent besökare på badkomplexet, då för att förbjuda henne att åka dit efter barnets utseende, kommer ingen att göra det. Det finns ingen risk, både för moderen själv och för barnet, att den heta ångan kommer att förstöra mjölken. Tvärtom har termiska förfaranden en mycket positiv effekt på laktation, vilket stimulerar frisättningen av mjölk.

Huden, avskalad av björk, får en unik jämnhet och utstrålning. Porer rengörs av alla slags föroreningar, från kroppen går av toxiner och toxiner. En kvinna som regelbundet besöker ett bad, känner av att vitaliteten stiger, hon har alltid ett bra humör, vilket innebär att moderns bebis också är glad.

Särskilda rekommendationer

Vi lärde oss om det är möjligt att gå till badet med amning och fått ett positivt svar. Men det är fortfarande nödvändigt att närma sig denna fråga med sinnet. Här är vad ung mamma behöver veta:

  1. För första gången kan du besöka badhuset bara två månader efter födseln. Vid denna tidpunkt slutar postpartum urladdning och kvinnan känns normal.
  2. Första gången kommer att vara tillräckligt i fem minuter i ångbastunet, så att kroppen efter brottet inte reagerar otillräckligt på ett kraftigt temperaturhopp.
  3. Eftersom en kvinna förlorar fukt i ett bad, kan det påverka mängden mjölk, speciellt om det fanns problem med det tidigare. Därför måste du dricka varmt te innan du besöker ångbastunet. För den tid som en ung mamma kommer att spendera i ett bad, borde det vara ett par teedrycker så att ångrummet inte går till nackdel för laktation.
  4. Att det är nödvändigt att akta sig för badet, det är en kontrasterande hällning med kallt vatten eller en isskrift efter ett ångbad. Naturligtvis är det inte lätt att vägra detta, men på grund av den kraftiga temperaturskillnaden är risken för laktostasin mycket hög.

Kvinnor som tvivlar på att de kan gå till badet medan de ammar, kan du rekommendera att prata med läkaren, ta ett test och ta prov. Efter att ha fått ett bekräftande svar kan du säkert besöka ångrummet.