Darien National Park


Panamaens territorium är en blandning av magnifika stränder, tropiska skogar och bergskedjor. Många kilometer av landet är naturskyddsområden, inklusive Darien National Park.

Allmän information

Detta är Panamas största reservat, sträckt på gränsen till landet med Colombia. Det grundades 1980 och syftet med dess skapande var skyddet av ett unikt naturområde, som inkluderar de äldsta tropiska skogarna, inklusive mangrover. Parken bygger på initiativ från landets regering och täcker ett område på 579 tusen hektar.

Skyddsobjekten i Darien National Park i Panama är tropiska skogar, savannor, mangrover och palmmossar. En sådan naturlig mångfald i parken förklarar det stora antalet sällsynta djur som bor på sitt territorium. Speciellt för säkerheten för turister genom territoriet av Darien National Park i Panama låg unika rutter. Resenärer åtföljs av erfarna guider som berättar om reservens främsta invånare och villkoren för deras existens. Själva parken är listad i UNESCO som ett skyddat naturmonument.

Flora och fauna

Nationalparkens territorium är mer än 8 tusen kvadratmeter. km mark som växer ca 1800 växter, och parken själv har blivit hemma för cirka 500 fågelarter och 200 arter av däggdjur. Här kan du hitta djur som puma, jaguar, apa-howler, spindel apa, anteater och andra sällsynta och hotade individer.

Antalet och mångfalden av fåglar, som bor i trädkransar, är också slående: Falcon Falcon, papegojor av ara (blå och grön), sydamerikanska harpier, gulskalade Amazons - det här är inte en komplett lista över permanenta invånare i parken.

Huvuddragen i Darien National Park är dess primordiala natur och nästan fullständig icke-inblandning av mänskligheten i dess utveckling.

Parkens befolkning

Inte bara djur och fåglar framkallar intresse för besökare till parken - inom Darien National Parks territorium bor de inhemska stammarna i Amber-Vounaan och Kuna-indianerna. Du kan också bekanta dig med livet i livet under utflykten till nationalparken.

Hur kommer man till Darien National Park?

Du kan komma till Darien National Park i Panama från staden La Palma eller byn Elb-Rial längs Darien motorvägen. Detta kan göras som en del av speciella utflyktsgrupper, med taxi eller hyrbil .