Vilket graviditetstest är bättre?

Självdiagnos av övergående befruktning med hjälp av speciellt utfärdade graviditetstest har blivit ganska vanligt, särskilt bland unga och moderna kvinnor. Men innan du angriper apotekets presentutrymmen i hopp om att köpa det bästa graviditetstestet, är det värt att bekanta dig med det tillgängliga sortimentet och förstå vad deras bevis bygger på. I vilket fall som helst, lita inte bara på graviditetstestets tillförlitlighet och fördröja med ett besök på gynekologi, eftersom det är specialist som kan ge den mest noggranna diagnosen.

Hur fungerar graviditetstestet?

Det framtida placentalorganet, som börjar sin existens från det ögonblick som befruktningen börjar, producerar ett korioniskt hormon. Den senare är skyldig att blockera ovaries förmåga att reproducera ytterligare ett ägg, redo för uppfattningen, vilket förhindrar samtidig fertilisering. Principen för graviditetstestet är att detektera närvaron av en viss nivå av hormonet HCG, vilket endast är inneboende hos en gravid kvinna.

Vad är testerna för graviditet?

Modern farmakologi har tagit hand om att expandera sortimentet av sådana produkter. Principen för deras arbete är detsamma, men det finns vissa nyanser som hjälper dig att välja det mest lämpliga alternativet. Tänk på de vanligaste typerna av graviditetstester.

Interaktivt test är en ganska ovanlig, datoriserad metod för att diagnostisera befruktning . Kvinnan måste ange de nödvändiga parametrarna i datorn och trycka tummen på kvadraten på bildskärmen. Om siffran är röd är du gravid. Du kan behandla denna online-test annorlunda - allvarligt eller i skada, men du borde förmodligen inte lita på det.

Skadestest för graviditet - det finns speciella komponenter i enheten som när hCG-hormonet kommer in i dem, omedelbart ansluta sig till det och göra det synligt. Det antas att det ger nästan 100% noggrannhet i resultatet, vilket kan erhållas om några minuter. Detta gör det möjligt att fastställa den "intressanta positionen" som har uppstått, bara två eller tre dagar efter menstruationsförseningen. Emellertid kan bläckstråleprovet också misslyckas på grund av följande faktorer:

Det vanligaste är det snabba testet för graviditet i form av en testremsa. Det är en tunn pappersremsa på vilken reagens appliceras. För att kunna använda den, måste du samla lite morgon urin i behållaren och lägga en remsa i det för bokstavligen några minuter. Obehaget kan ligga i avsaknad av nödvändig förpackning eller oförmågan att i princip samla analyserna.

Ett mer anpassat hemgraviditetstest är en kassett- eller tablettversion av enheten. Principen om dess handling är densamma som för alla andra, men det är inte nödvändigt att samla en del urin i en behållare. Det är nödvändigt att lägga bokstavligen en droppe analysen på ett speciellt fönster på provet, och till höger om resultatet kommer att visas.

Ett multipelgraviditetstest är en toppmodern enhet som kan anslutas till en dator och få den mest detaljerade informationen om HCG, det förväntade födelsedatum eller gynnsamma dagar för befruktning. För att göra detta måste du göra ett standardförfarande för att överföra analysen med en speciell patron, som sedan sätts in i kontakten.

Att svara exakt på frågan om vilket graviditetstest som är bättre är helt enkelt omöjligt, eftersom varje kvinna väljer det mest praktiska och acceptabla alternativet för sig själv.