Dykning i Malaysia

Malaysia är ett land i Sydostasien, tvättas av vatten i Indiska och Stillahavsområdet. Tack vare sin rika marina miljö är det ett av de mest attraktiva länderna för dykturister. I Malaysia skapas idealiska förhållanden för dykningslärare som lockas här av den fantastiska biologiska mångfalden av marin natur, snövit gränslösa stränder och klart varmt vatten.

Egenskaper av dykning i Malaysia

Närheten till ekvatorn och den långa kusten är anledningen till att landet har en sådan popularitet bland fans av strandrekreation och undervattensdykning. För att uppskatta alla läckerheter i lokal dykning, måste du åka till Malaysia under perioden april till oktober. I resten av tiden råder monsunregn här, för vilket vattnet i havet blir grumligt och oroligt.

Att åka till Malaysia för dykning, turister kan vara säker på att de väntar på en oförglömlig upplevelse. Skälen till glädje är:

Stränderna i detta land tvättas av Sulawesi och Sydkinesiska vattnet, på grund av vilket dess undervattensvärld anses vara en av de mest varierande i Indiska och Stillahavsområdet. På de bästa platserna för dykning i Malaysia kan du se livet av sköldpaddor, djävuler, barracudor, havnålar och andra ovanliga invånare i båda haven. Dykare får möjlighet att dyka under vattnet, där de kan se:

Det finns mer än 90 dykcentra i landet som har certifierats av de internationella systemen BSAC, NAUI, PADI och SSI. Här kan du inte bara köpa den nödvändiga utrustningen, men också göra ett möte för utflykter och gruppdyk med instruktörer.

De bästa dykplatserna i Malaysia

Den största populariteten bland fans av dykning är att njuta av:

  1. Ön Sipadan , som är öppen året runt. Dykning på en av de bästa platserna i Malaysia, kan du observera det enorma antalet barracudaer, havssköldpaddor och vita hajhajar. Denna ö är bland de tio mest attraktiva dykplatserna i världen, och lockar därför tusentals turister årligen.
  2. Layang-Layang . Efter att ha besökt ön Sipadan kan du gå till Borneo - den andra ideala dykplatsen i Malaysia. Den lämpligaste tiden för nedsänkning i denna region är perioden från maj till oktober. Under den "heta" säsongen är havet lugnt, vilket gör det möjligt att se flockar med fantastiska hajarhammare.
  3. Ön Lankayan , som också är öppen för besökare året runt, är en av de bästa dykplatserna i Malaysia. Dess undervattensvärld är rik och varierad. Här kan du se korallträdgårdar orörda av människor, bläckfiskar och blötdjur. När de lokala myndigheterna konfiskerade och sjunkit ett fartyg som tillhör poachers. Nu har det blivit en favoritplats för dykare.

På Malaysias territorium finns det många dykplatser där du kan dyka. Dessa inkluderar:

Här kan du inte bara dykning, men boka även en utflykt genom djungeln eller forsränning längs floden, titta på vilda djur, besöka djupa grottor eller erövra bergstoppar .

Dyk infrastruktur i Malaysia

Dykcentra är verksamma i landet, vars specialister hjälper till att kombinera djuphavsdykning med aktiv vila på jordens yta. Innan du dyker i Malaysia kan du ta specialkurser. De är lämpliga för nybörjare och erfarna dykare som vill få en instruktionsnivå. I lokala centra kan du anmäla dig till dykning offshore, sjunkna ställen, grunda undervattensrev eller korallträdgårdar. Professionella kan delta i teknisk dykning, dagdykning eller dykning. Men för detta måste du först visa en dykares certifikat, som måste matcha den deklarerade nivån och sedan - passera testdyket.

I Malas dykcenter kan du ta följande PADI-kurser:

Dessa kurser ger rätt att delta i instruktionsverksamhet i malaysiska dykkcentra, fotografera undervattenskaraktär och utföra djuphavsdykning med specialutrustning.

Oavsett syfte som dykningsturisten i Malaysia strävar efter, kan han räkna med en intressant tidsfördriv. Det är trots allt bara en stor mängd intressanta platser där du kan dyka djupt under vattnet, besöka nedsänkta skepp, grottor eller simma drift med flödet. Pristine stränder, tusentals arter av marint liv och fantastiska korallträdgårdar - allt detta väntar på dykälskare i Malaysia.