Banan Split

Jag vill ibland laga mat och äta något gott, sött eller säga att uppfinna lite ovanligt vacker efterrätt för en fest eller en romantisk middag.

En av varianterna av en intressant efterrätt är bananspliten (banansplit, engelska) - det här är en typisk traditionell nordamerikansk glass dessert, en av sandae typerna.

Förresten kommer dessertsjuka (och namnet i sig), för uppfinningen som flera nordamerikanska stater hävdar, fortfarande från Illinois, där det en gång var en märklig lag som förbjuder att äta glass i sig själv på söndagar.

Det ursprungliga receptet för banansplit föddes i huvudet av den geniala David Strickler, en 23-årig farmaceutstudent, 1904. Genomförandet av mirakelidén av banansplit fick lov att kringgå lagen genom att sälja efterrätt med glass (som inte längre betraktades som glass).

Berätta hur du gör en banansplittring.

Som regel (det är ofta), är en banansplittring förberedd på ett visst sätt, nämligen: det är byggt av glassbollar och andra yummies i form av en båt på ett underlag av en snittbanan.

Det klassiska receptet för banansplit

beredning

Vi rengör och skär banan i två halvor. Vi sprider dem på en långsträckt skålbåt så att de rör underifrån, det blir som en sida av båten. Från ovan på halvor av en banan (som i en båt) sprider vi bollar av olika glass : vanilj, jordgubb och choklad. Härifrån häller vi allt detta med jordgubbar och ananas sirap, liksom chokladsås. Sedan avslutar vi byggnadsstänk med hackade nötter, dekorera med vispad grädde och cocktail maraschino körsbär.

Banan delas med jordgubbar och choklad

Recept, anpassat till våra förhållanden.

ingredienser:

beredning

Läs noggrant texten först. Sprid halvorna av den skalade banan på en tallrik, strö omedelbart med citronsaft (för att inte mörka). Vi bildar bollar av glass med en sked. Häll choklad-vaniljsås, gör så här: smält choklad, tillsätt vanilj. Istället för jordgubbssirap kan du använda en jordgubbar sylt sirap. Bygg-skapa, andra fruktingredienser är inte uteslutna. Servera bäst med te eller kaffe. Vi äter, inte särskilt bortförda, denna efterrätt är en "energibombe".