Bakad gädda i ugnen

Sudak - en art av rovfisk från familjen Okunev, bor övervägande i rent rinnande vatten, flera underarter är kända. Sudak - en av de mest värdefulla kommersiella sötvattenfisken, är föremål för sportjakt och fiske. Delikat och ädelt kött av gäddsabborre anses vara en kost och delikatessprodukt, innehåller olika vitaminer och värdefulla mineralföreningar (fosfor, kalium, jod, mangan, molybden etc.), en stor mängd protein, en minsta mängd fett, värdefulla aminosyror (inte syntetiserad av människokroppen , men nödvändigt för honom).

Från gäddabborre kan du laga utsökta rätter på olika sätt. Här är recepten av gädda bakad i ugnen.

När du köper gädda, välj en ny, vacker fisk med klara ögon, glänsande vågor, ingen slem och en vanlig frisk fiskig lukt (notera gyllene på färgen - den ska vara röd och rosa, inte gråbrun).

Receptet för gädda baktill i ugnen helt

ingredienser:

beredning

Vi rensar fisken från vågorna, tar bort gallen och ingångarna, skölj noggrant med kallt vatten. Blanda salt och torra kryddor, gnugga denna blandning på insidan av fisken (överdriv inte det). I fiskens buk låg några lobuler av citron och kvistar av gröna. Vi packar gädda i folie, du kan bana med pepparrotblad.

Hur många minuter att baka gädda i ugnen? Vi bakar gädda i en förvärmd ugn i 25-30 minuter vid en temperatur på ca 200 grader Celsius.

Alternativt är det möjligt att på samma sätt baka en beredda gös i öppen form i eldfast form.

Stänk fisken med citronsaft före servering. Till en bakad gäddsabborre är det bra att servera lätt vitlökssås och ljusbordsvit eller rosévin (du kan till och med ha ett mousserande eller pärlvin). Som en skål som är mest lämpad för ris eller kokta potatis är det också bra att servera färska eller inlagda grönsaker (glöm inte grönska).

Gädda abborre bakad i ugnen

ingredienser:

beredning

Vi rengör fisk från skalor, ta bort gärningarna och entrailsna. Vi skär filéen med huden från båda sidor, resten (huvud, svans, fenor, ås) kommer att gå till fiskbuljongen. Skär filéen i stora portioner. Vi lägger löv av pepparrot, sallad eller kål på botten av eldbeständig form, fördela lökringar, grisar av grön. På toppen lägger du bitarna av gäddsfiléen ner. Lite sprinklad med svartpeppar.

Vi bakar bitar av gädda i en förvärmd ugn i 20 minuter vid en temperatur av 200 grader Celsius. Delar av färdigbakad gädda avlägsnas försiktigt från substratet (det kastas bort) och Vi serverar med färska örter, kanske med en rätteris eller potatis, med färska grönsaker. Eftersom köttet på gädda är något torrt och dessutom kokat på detta sätt är det bra att servera en sås, till exempel vitlök, vitlök eller panasiatisk sås (sojasås, sesamolja, varmrött peppar, lime eller apelsin, citron).

På exakt samma sätt kan du laga pikeperch-biffar bakade i ugnen. Den optimala bifftjockleken är ca 1,5 cm, bakningstiden är cirka 25 minuter. Eftersom steker med en ås och ben - de bakas lite längre än bitarna.