Anti-celluliter wrap - de bästa sätten och recepten

I kampen mot lipodystrofi eller "orange skorpa" använder kvinnor alla tillgängliga medel. Anti-celluliter "swaddling" är ett av de mest populära förfarandena, både hemma och i skönhetssalonger. Experter hävdar att dess effektivitet i lipodystrofi är överskattad, denna manipulation är endast användbar för huden.

Hjälper inslaget celluliter?

Den beskrivna kosmetiska defekten är ett normalt tillstånd hos honkroppen, orsakad av den hormonella bakgrunden och strukturen hos fettvävnad, så "orange skorpan" är inte en patologi eller till och med en defekt. Du kan släta huden och ta bort de nuvarande stötarna, men för att uppnå sådana mål krävs en uppsättning procedurer. Utan viktstabilisering, speciell massage och fysisk ansträngning, kommer insulering från celluliter inte att hjälpa.

Kärnan i förfarandet är att skapa en kortsiktig effekt av bastun. På huden appliceras en värmande eller närande anti-celluliterbearbetning och insvept i en film (mat eller kosmetisk). Som ett resultat är värmeväxling störd under en viss tidsperiod, varför svettkörtlarna i de behandlade områdena börjar arbeta mer intensivt.

Vilken anti-celluliteromslagning som helst framkallar en aktivering av utsöndring av vätska från mjuka vävnader. Denna brunn avlägsnar puffiness, men delar inte upp de fettavlagringar som ligger i hudlaget. Den omedelbara minskningen i volymer efter manipulation beror endast på avdunstning av fukt. Efter några timmar återställs vattenbalansen och den förlorade 1-2 cm kommer att återvända.

Anti-celluliter "swaddling" är användbar på grund av följande effekter:

Wraps från cellulite - kontraindikationer

Det presenterade förfarandet ger en mild effekt, speciellt om dess kalla variant utförs, men ibland är det nödvändigt att vägra ännu sparsamma kosmetiska manipuleringar. Du kan inte göra en omslag mot celluliter i sådana fall:

Anti-celluliter kroppsfolie

Professionella sessioner hjälper till att uppnå de snabbaste resultaten, eftersom kvalificerade specialister använder högkvalitativa kosmetika på grundval av unika ingredienser. Effektiva omslag från celluliter klassificeras i 2 stora grupper beroende på åtgärdens karaktär:

 1. Det är kallt. Problemområden smörjs med terapeutiska blandningar av rumstemperatur (upp till 22 grader). Sådana manipuleringar är ett utmärkt alternativ för kvinnor med hjärt- och kärlsjukdomar. Kall anti-celluliter "swaddling" löses med tromboflebit, åderbråck, hypertoni och andra patologier.
 2. Hot. Huden appliceras med en temperatur på 45-50 grader. Anti-celluliteromslagning ger en uttalad uppvärmningseffekt och stimulerar blodcirkulationen. Manipuleringar aktiverar svettkörtens funktioner, intensifierar frisättning av vätska från mjuka vävnader och bekämpar stillastående fenomen.

Kallt omslag från celluliter

Salonerna erbjuder olika typer av blandningar baserade på naturliga ingredienser - alger, bittera apelsinblommor, echinacea, lera och andra ingredienser. De bästa omslagen från kall celluliter tillverkas av följande märken:

Hot wrap från cellulite

För att påskynda blodcirkulationen och lymfdräneringen används kosmetika på basis av kakao, asiatisk centella, ginseng, dödsalt och andra naturliga ingredienser. De mest effektiva omslagen från celluliter med uppvärmningsverkan:

Kroppsinpackning hemma

Manipulation kräver inte speciella färdigheter och speciella färdigheter, professionella blandningar kan framgångsrikt ersättas med självtillverkade medel. På grund av enkelhet och tillgänglighet gör många kvinnor regelbundet wraps mot celluliter hemma. Terapin är mycket billigare än att besöka ett SPA-salong, och effekten är liknande. Om du inte vill slösa tid och ansträngning på att förbereda naturliga preparat, är det lättare att köpa en anti-celluliterkräm för inslagning:

Hur man gör wraps från celluliter?

Tekniken att utföra proceduren är så grundläggande att någon nykomling kommer att klara av det även för första gången. Anti-celluliterförpackning innefattar närvaron av följande apparater och kosmetika:

Anti-celluliter linda huset i steg:

 1. Tvätta försiktigt problemområdena i en het dusch och behandla dem med en skrubba , gör en massage. Detta ger en djup rening av porerna för att förbättra penetrationen av de aktiva ingredienserna, ökar blodcirkulationen och lymfflödet ytterligare.
 2. På den beredda huden applicera jämnt och rikligt anti-celluliter medel för inslagning.
 3. Wrap områdena med lipodystrofi film, flytta från botten upp. "Swaddling" måste vara tätt, men inte för tight.
 4. Koppla av i 15-40 minuter (beroende på typ av manipulation och känslor) under filten.
 5. Ta bort filmen och tvätta av anti-celluliter ämnet. Smörj problemområden med kroppskräm.

Hur ofta kan jag göra omslag från celluliter?

I strävan efter ideala former missbrukar vissa kvinnor det beskrivna förfarandet, vilket kan leda till uttorkning av huden. Det optimala alternativet, hur ofta wraps från celluliter - 2-3 gånger i veckan högst. Kosmetologer rekommenderar att du tar kurser på 1 månad, varefter du borde ligga i 28-30 dagar och upprepa behandlingen (om nödvändigt).

Anti-celluliter wrap hemma - recept

Om valet avbröts på självtillverkade sätt för att bli av med "apelsinskorpan" är det önskvärt att förvara på förhand med högkvalitativa och naturliga råvaror. Behöver inte spendera mycket pengar för att göra omslag från celluliter hemma - recepten är baserade på billiga och billiga produkter:

Honungspapper från celluliter

Den enklaste men mycket användbara och effektiva versionen av proceduren. En-komponent honungsförpackning från celluliter hemma är tillämpningen av en biodlingsprodukt under filmen i sin rena form. Varaktigheten av sessionen är 25-30 minuter. Under den här tiden blir huden stramad och jämn, mättad med näringsämnen, i mjuka vävnader metaboliseras normaliseringen.

De föreslagna kalla omslagen från celluliter i hemmet kan varieras med tillsatser:

Clay wrap från cellulite

Denna typ av terapi är mycket populär, eftersom manipulering nästan omedelbart förbättrar hudförhållandet, ökar ton och elasticitet. Vilken lera som helst för förpackning från celluliter kommer att göra, men den snabbaste och mest uttalade positiva effekten uppnås när man använder blå. Denna naturprodukt är rik på mineralsalter och sällsynta spårämnen som hjälper till att normalisera metaboliska processer.

Förpackning med blå lera från celluliter är lätt att förbereda - du måste blanda pulvret med vatten i lika stora proportioner, vilket ger en jämn konsistens med sädkrämens densitet. Stärka läkemedlets verkan kan vara genom att lägga till eteriska oljor (1-2 droppar per 100 g) till det:

Kaffe omslag från celluliter

För terapin är det viktigt att endast använda naturlig dryck (markkorn). Denna anti-celluliter wrap kan göras enkelt genom att blanda kaffe med varmt vatten till tillståndet av tjock mush. De aktiva ingredienserna i råvarorna bidrar till intensifieringen av blodcirkulationen, accelerationen av metabolism och avlägsnande av puffiness. Koffein är inte bara ett anti-cellulitermedel, det stimulerar också produktionen av elastin och kollagen, stramar huden, ökar densiteten och ökar elasticiteten. Det finns också ett multi-komponent, mer effektivt recept.

Aromatisk omslag från celluliter hemma

ingredienser:

Framställning :

 1. Häll kaffet med kokande vatten och låt det stå i 10 minuter.
 2. Blanda den varma vattnet med vegetabilisk och eterisk olja.
 3. Låt blandningen svalna något, använd enligt anvisningarna.

Senap slingra från celluliter

En brännande version av manipulation, tillåten endast i avsaknad av kontraindikationer, är lämplig för dem som inte har känslig hud. Mostard anti-cellulite wrap hemma avser den heta typen av procedurer, det aktiverar signifikant lymf och blodflöde, påskyndar processerna för metabolism och eliminering av överskott av vätska från mjuka vävnader.

Receptet för blandningen

ingredienser:

Framställning :

 1. Värm upp oljan i ett vattenbad.
 2. Blanda grönsaksfett med senapspulver för att få en tjock uppslamning, som liknar gräddfil.
 3. Applicera när medietemperaturen är ca 45 grader.

Vinägeromslag från celluliter

Den beskrivna produkten används oftare i kampen mot streckmärken, eftersom den har avskalningsegenskaper. Effektiva celluliteromslag hemma på basis av vinäger föreslår blandning med andra aktiva ingredienser, vilket ökar lokal irritation och hjälper till att avlägsna överskott av vätska från huden. Det är önskvärt att hitta en naturlig produkt gjord av äpplen, en koncentration på 7-9%.

Anti-celluliter ättika omslag

ingredienser:

Förberedelse, användning :

 1. Lös salt i vatten.
 2. Tillsätt äppelcidervinäger och skaka väl.
 3. Blötlägg bandage med lösningen och zapelenat dem problemområden.
 4. Toppfolie.

Algalacka från cellulit

Det nämnda råmaterialet för att utföra manipuleringen anses vara den mest användbara för behandling av huden. Denna anti-celluliter wrap med en kraftfull effekt berikar epidermala celler med sällsynta mineraler och vitaminer, unika salter och aminosyror. Basen för blandningen kan köpas på apoteket. Mikroniserade alger och torkad laminaria föredrages.

Recept för omslag

ingredienser:

Framställning :

 1. Skölj råvarorna och smula lite.
 2. Häll algerna med vatten och täck behållaren.
 3. Insistera på en blandning av 20-30 minuter för att göra kålsvällningen.
 4. Använd i ren form under filmen.

Stärka effekten av algenförpackning kan vara om du lägger till den anti-celluliter eterisk olja (1-2 droppar):