Bänkar för dachas från metall och trä

Restzon i förortsområdet är inte mindre viktigt än en trädgård eller en trädgård . När allt kommer omkring, kommer vi till lanthuset för att vila. Dessutom verkar detta till synes gemensamma element i landskapsarkitektur både en praktisk funktion och en estetisk. Därför satsas så mycket på sommarbänkarna. Erfaren designers av homestead landskap argumenterar att trädgården bänk måste på alla sätt:

Bänkar skiljer sig inte bara i design, men också framförallt vad gäller material. Och ett av de vanligaste alternativen är bänkar för dachas av metall och trä. Varför det hände, och vilka typer av bänkar finns, kommer du att lära av texten i denna artikel.

Vad är gatan bänkar för dachas?

Trä och metall kombineras perfekt, speciellt när det gäller trädgårdsmöbler. Allmetallkonstruktionerna ser för besvärliga ut, och träbänkar passar inte alltid bra in i den existerande utformningen av förortsområdet . Därför väljs kombinerade bänkar av metall och trä i allt större utsträckning för dachas: tack vare deras utseende kan du hämta produkten till din smak. Särskilt bra ser sådana bänkar på platsen i stil med vintage, minimalism, land, modern.

De praktiska egenskaperna hos bänkarna av dessa två material är också i en höjd. Metall plus trä är inte bara spektakulärt, men också pålitligt och hållbart. Det bör noteras att trä för sittande bör väljas mot råtta, eftersom bänken kommer att ligga utomhus i hela året. Lämplig teak, körsbär, ek, hassel, lark, barrträd. Dessutom är det önskvärt att skydda trä från effekterna av naturliga faktorer med färg eller lack.

Bänkar för dachas, av trä, stockar eller metall, kan skilja sig från ändamål och plats. Så, de kan vara stationära och dekorera landskapsinredningen på en viss plats, eller mobil. I det första fallet grävas bänkstöden vanligen i marken. När det gäller mobila bänkar kan de om så önskas flyttas till vilken plats som helst på platsen. Reglerna för att placera bänkar för dachas från metall och trä kommer att diskuteras mer ingående.

Var ska man installera trädgårdsbänken?

Vanligtvis på sommarstugor finns några bänkar som skiljer sig något. En sådan bänk kan till exempel vara ett matsal och placeras på en terrass eller i en grillplats. Det ska vara tillräckligt länge för att bekvämt rymma dina familjemedlemmar eller gäster. Och de så kallade paradebänkarna installeras vanligtvis på gatan nära gården eller vid ingången till huset. Och, naturligtvis, en oumbärlig bänk på dacha-sektionen, avsedd för vila efter trädgårdsarbete.

Bänken i rekreationsområdet kommer att ge dig oförglömliga stunder, speciellt om den ligger på den mest pittoreska platsen på platsen - nära en damm, på en gräsmatta eller nära en häck. Men kom ihåg att bänken, som ligger nära dammen, måste ha en pålitlig vattentät ram. Se till att metallstöden inte rostar över tiden. Och installera en bänk på gräsmattan, se till att den är resistent mot trampning.

En liten affär för avkoppling, som vanligen gömmer sig i det mest avskilda hörnet, utan några villkor, måste vila. Den kan ligga i trädens skugga (sommarversion) eller i solen, där det är så trevligt att sitta under hösten. Som du kan se bör säsongsbetonade beaktas även när du väljer en plats för en trädgårdsbänk.