Vilka antibiotika finns tillgängliga under graviditeten?

Alla framtida mammor, utan undantag, försöker skydda barnet i deras livmoder från de negativa effekterna av mediciner. Det är därför som många kvinnor föredrar homeopati och folkmekanismer under väntetiden för smulor. Samtidigt är det i vissa situationer omöjligt att utan antibiotika.

Till läkemedel från denna kategori under den period som väntar på ett nytt liv bör behandlas med stor försiktighet, eftersom de kan skada barnets hälsa och liv, vilket fortfarande finns i moderns livmoder. I denna artikel listar vi vilka antibiotika som kan tas under graviditeten, och som - i inget fall är det omöjligt.

Vilka antibiotika kan jag dricka under graviditeten?

När man svarar på frågan, vilka antibiotika kan tas under graviditeten, visar de allra flesta läkare följande grupper av droger:

Även om alla dessa droger kan tränga in i moderkakan, stör de inte fostrets utveckling, även vid inträde under de första tre månaderna av graviditeten, då alla inre organ och krummor endast bildas. Samtidigt betyder det inte att dessa mediciner kan användas för självbehandling. Tvärtom, under barnets väntetid, kan antibiotika endast tas för det avsedda syftet och under strikt kontroll av behandlingsläkaren.

Vilka antibiotika är inte tillåtna under graviditet?

Det finns andra droger som är kategoriskt kontraindicerade under graviditeten, eftersom de kan orsaka allvarliga skador på barnets framtid, nämligen: