Vad matar vitlök efter vintern - de bästa sätten och metoderna för befruktning

Om du vet vad du ska mata vitlök efter vintern kan du se en betydande gröda i trädgården. Framgångsrikt utvalda gödselmedel matar skott, gröna, glödlampor. Kompetent fördelning och dosering av foderkompositioner gynnar förbättringen av kvaliteten på växande produkter och lägger vikt på huvudet minst två gånger.

Vilken vår att mata vitlök efter vintern?

Ofta används för odling av vitlök en teknik som möjliggör plantering för vintern. Denna kultur, men anses anspråkslös, kräver viss uppmärksamhet. Det är viktigt att veta hur man framgångsrikt kan mata vitlök efter vintern i väntan på porerna att aktivera tillväxten. Organics är viktiga för trädgårdsmästare som inte vill konsumera kemi, för hennes användning mullein , kyckling droppings, aska. Mineralgödselmedel för vitlök på våren för att öka avkastningen bör vara rik på kväve vid början av tillväxten för vegetation av den gröna delen av växten, kalium och fosfor vid formning av huvudet.

Datum för vitlök utfodring på våren

Vårt toppning av vinter vitlök görs två gånger. Efter snön faller kulturen av en brist på mineralkomponenter som är viktiga för vegetationen. Den tredje etappen av växtmättnad med näringsämnen beror på sommaren (slutet av juli) - i början av huvudets bildning och eliminering av blompilen. För laddning före skörd är superfosfat lämpligt - 2 msk. skedar för 10 liter vatten, normen är täckt - 3-4 liter per m 2 .

Villkoren för den första och andra matningen kan ändras något, och den tredje måste göras tydligt enligt schema. Om det är gjort tidigare kommer de införda mineralerna att gå till bildandet av pilar och gröna, och förseningen hotar att minska avkastningen. Ytterligare sminkningar utförs om uppenbara tecken på brist på näringsämnen är synliga på växten.

Den första toppen dressing av vitlök efter vintern

Den första toppklädningen av vinter vitlök efter skott på våren sker 1-2 veckor efter snön faller. Det är utformat för att stimulera vegetationen i den gröna delen. Efter vintern är kompositionen innehållande kväve det ursprungliga basgödselmedlet. Efter utfodring bör vitlöken vattnas ordentligt och undviker övermogning av jorden. För den första toppdressningen svarar växten med en märkbar ökning av rötter och grön massa.

Förutom vinter vitlök, rotad under vintern, finns det vårlöklök - den har odlats sedan början av våren. Make-ups för båda grödorna sammanfaller helt. Den enda skillnaden är att skotten i vinterplantagen är mer troliga, därför är den första utfodringen utförd tidigare. Vårlöklök är mättad med kväve efter spiring i plantor med tre eller fyra blad.

Den andra toppklädningen av vinter vitlök

Sekundär utfodring av vitlök sker 14-15 dagar efter det första, det är viktigt för både hösten och våren växter. Att bestämma hur man matar vitlök efter vintern är det viktigt att veta att kompositionen också måste innehålla kväve, men det är dags att väcka växten med kalium och fosfor för att odla huvudet. De sönderdelas under lång tid, därför är det nödvändigt att ta dem i marken i förväg. Top-dressing av vinter vitlök i maj är gjort med vattning. Fram till mitten av juli bör kvävehaltiga preparat stoppas - vid denna tid börjar bildandet av den underjordiska delen.

Hur matar man vitlök på våren?

Toppklädsel av vinter vitlök i början av våren kan utföras av olika kompositioner, både organiska och mineraliska. I det första fallet kan du inte använda kemi och sminkvatten på sängarna utan att oroa dig för nitrater. Också populära är folkmedicinska lösningar att mätta vitlöken med näringsämnen som upplevs av tiden. Än du kan mata vitlök efter vintern - organiska:

 1. Mullein - du kan göra det under hela växtsäsongen. För att bereda såsen hälls gödsel i tunnan, den hälls med vatten 1: 5 och lämnas för att vandra i 2 veckor. Lösningen späds med vatten 1:10, appliceras på sängar (norm 8-10 liter per m 2 ).
 2. Kycklingkull - hjälper till att klara av lövverkets gulning. Det översväms med vatten 1:15 och lämnas för att vandra i 2 veckor. Efter en hink med vatten spättas i hinken med vatten och växterna matas på våren.

Mineralgödsel för vitlök på våren

Ofta används mineral tillsatser av jordbrukare på omfattande plantager. På små platser är deras användning tillrådligt om det inte finns något sätt att få ekologisk. Standardmatning:

 1. Det första mineralgödseln för vitlök bör innehålla kväve för att bygga upp den gröna massan. För att göra detta kan du späda ut enkla kemikalier: en lösning av karbamid (karbamid) - 1 msk. sked av preparatet för 10 liter vatten eller ammoniumnitrat - 15 g per 10 liter vatten. 3 liter kvävehaltig kyckling är tillräcklig för att bevattna 1 m 2 sängar.
 2. Som bas av andra matningen kan man ta en lösning av nitroammophoska - utspädd 2 msk. skedar i 10 liter vatten, normer av betning - 4 liter per 1 m 2 . Det kommer att impregnera växten med fosfor för att bygga upp huvudet.

Hur matar vitlök efter vintern med folkmedicin?

Med ovillighet att konsumera kemi utförs toppklädsel av vinter vitlök med folkmekanismer:

 1. Träaska kommer att mätta växten med näringsämnen och desinficera jorden. Den kan användas under hösten och i maj-juni i andra etappen av gödselmedel. Askan somnar i sängen eller plantorna vattnas med flytande sås (200 g ask per 10 liter vatten).
 2. Salt tillväxten av vitlök accelererar, kämpar med gulning och lövtorkning. Mineral desinficerar jorden, skyddar mot nematoder, trådliknande maskar. För beredning av gravy ta 3 msk. en sked salt på en hink vatten spolas växterna med en hastighet av 3 liter per 1 m 2 .
 3. Ammoniakalkohol är lämplig för bladuppfyllning. 25 ml av läkemedlet späds i 10 liter vatten och plantorna sprayas. Ammoniak förstör parasiter och mättar vitlök med kväve. Det kan appliceras under hela växtsäsongen.

Hur matar man vitlök på våren, om den blir gul?

Grönsaker odlar vitlök, ibland uppstår frågan: varför kulturen lämnar gult och hur man hanterar problemet. Ofta beror detta på ett brott mot odlingstekniken. Möjlig orsak till gulning av löv av vinter vitlök:

 1. Växten föll i frysning. Då måste det omedelbart behandlas med en tillväxtbiostimulator, såsom Epin, Zircon, HB-101.
 2. Växten blev sjuk med svamp eller rubbade sjukdomar. Det måste skjulas, grönarna måste desinficeras med substansen Phytosporin, Maxim. Det är bättre att fukta jorden med dem före plantering.
 3. Vitlök har inte tillräckligt med näringsämnen - kväve eller kalium. Då måste den kompletteras och sprinklas med urea, pulveriserad med träaska. Löv kan bevattnas med kaliumsulfat - 1 tsk per 1 liter vatten.
 4. Parasiter kan orsaka gulning. Små maskar och nematoder kan avlägsnas genom att spruta växten med en lösning av salt (200 g per 10 liter vatten).
 5. Torkning av löven kan leda till brist på fukt. Vitlök bör vattnas i tid, vilket inte tillåter en stark torkning av jorden.