Kök i jugendstil

Denna stil i inredningen innebär ett modernt urbana inredningsalternativ. Det lilla köket i jugendstil ser ganska rymligt ut, varje detalj är funktionell och det är väldigt bekväm att laga mat i ett sådant kök.

Art Nouveau i kökets inredning

Idag finns det två sätt att dekorera köket på så sätt: använd traditionellt trä eller modern plast.

  1. Om du vill skapa något modernt och funktionellt, men du är inte redo att flytta bort från det vanliga träköket, kommer de moderna klassikerna att vara en utmärkt lösning för dig. För utformningen av köket i jugendstil används rektangulära former av fasader med eller utan en fyrkantig ram. Färgområdet är traditionellt: naturliga nyanser, använder sällan vita och svarta färger. Detta beslut fattar ofta unga och medelålders familjer, eftersom det här alternativet inte skiljer sig mycket från klassikerna och ser ut på modernt sätt.
  2. Köksmöbler av plast i jugendstil är praktiskt taget inte annorlunda än trämodeller. Men i det här fallet är valet av nyanser väldigt bredare. Filmen för plast kan vara antingen monofonisk eller flytta från mörkare till ljus. På grund av plastens förmåga att ta någon form, är möjligheten att skapa olika former kraftigt utökad. Du kan välja alternativ med rundade hörn, raka hörn och runda skåp. Oftast, i stället för ett vanligt matbord, använder designers bekväma barräknare.

Köksdesign i jugendstil: huvudfunktioner

Denna typ av design har sina egna särdrag, för vilka det är lätt att känna igen. En av huvudämnena är formens jämnhet i allt. På grund av fasader med horisontella eller vertikala ränder, finns det ett intryck av jämnt flöde av en del av köket till en annan.

Du hittar aldrig på köket i jugendstilen många tillbehör eller olika textilier. I det här fallet är det viktigaste köket själv, och det accentuerar all uppmärksamhet. Väggar och golv fungerar endast som bakgrund, så möbler används också i neutrala färger. Även plattorna för moderna kök väljs så att färgen var bakgrund, utan prydnadsföremål.

Om du överväger flera olika designlösningar ser du omedelbart att den modernistiska stilen i kökets inredning innebär att flera färger används i fasaden. Dessa är kontrasterande, ljusa färger, en kombination av ljus och mörk. Bänkskivan är också gjord i ljusa färger, annorlunda än de som används för fasaden.

När det gäller ljuslösningen används för detta ändamål punktbelysning oftare. Om du vill hitta en ljuskrona i köket i jugendstil, leta efter modeller med enkla former av neutrala färger. Generellt används tillbehör ganska sällan för denna typ av design, alla detaljer fungerar som bakgrund och ändrar inte accenterna.

Möbler är gjorda utan krusiduller. Dessa är enkla stränga former, färger använder också neutrala. En av de obestridliga fördelarna med hörnkök i art nouveau-stilen är möjligheten att välja de mest invecklade och komplexa formerna. Alla skåp och dörrar kan tillverkas i cylindrisk eller rektangulär form, och tekniken kan byggas på något.

Det är väldigt bekvämt att det inte går att göra bordsskivor som inte är vanliga, vilket varierar i bredd. Detta är praktiskt om rummet är smalt eller väldigt litet. En ganska viktig punkt är också valet av hushållsapparater. Ofta använder den inbyggda tekniken, det kostar lite mer än vanligt, men det betonar designen och skapar mysighet. Du kan enkelt skapa ett sådant interiör hemma om du lyssnar på de grundläggande "föreskrifterna" i denna stil: