Bakgrundsbelysning för plantor

Varje år i slutet av vintern börjar trädgårdsmästare och lastbilsbönder aktivt extrahera lådor och sortera ut det tillgängliga fröet för framtida grönsaks- och blomväxter. För att maximera rätt tillväxt och lägga en stark immunitet, behöver växter plantor för plantor.

Vilka lampor används bäst för att markera plantor?

Mängden olika instrument för att markera plantor på fönsterbrädan får ögonen att spridas. En oerfaren person i denna fråga är i allmänhet lätt förvirrad. Men oberoende av dina preferenser är det värt att lyssna på vad vetenskapen säger om valet av en sådan lampa.

Det mest användbara ur tillväxtens synvinkel, som fastställer hälsa och utbyten är lampor som har ett blått rött spektrum. I vardagen används de inte, men för plantor kommer de bara att vara rätt. Men glödlamporna som vi brukade aktivt belysa plantor under sovjettiden kan bara skada - de påverkar inte tillväxten på något sätt, men de skapar en hög temperatur och de kan orsaka bränning av löv, torr luft och utveckling av skadliga mikroorganismer i lådor med plantor .

Så, låt oss ta reda på vilken höjdpunkt för plantor som är mest framgångsrika av de presenterade:

  1. Phytolamp för att markera plantor - dessa lampor är speciellt konstruerade för användning i grödodlare och används framgångsrikt på plantor. De har det nödvändiga rödvioletta spektrat som positivt påverkar växterna. Men för en person är det skadligt, och därför är det nödvändigt att installera rätt reflektor och hyllan ska installeras bort från bostadsområdet. Priset på en sådan lampa är något högre än resten, men det motiverar de investerade fonderna.
  2. LED-hemgjord lampa - den mest ekonomiska och när det gäller kostnadskomponenter och när det gäller att spara el. Armaturen består av två band av LED-tejp - lila och rött. Alternerande färger, du kan få det perfekta ljuset för plantor.
  3. Natriumlampan - den har högt tryck i röret och bör inte vara tillgängligt för barn och djur. En sådan lampa ger ett varmt och mjukt ljus, men har ett tillräckligt högt pris, och därför kan inte alla ha råd.
  4. Fluorescerande lampor kan också användas som plantor för plantor, men spjutningen och utvecklingen av växter under dem kommer att vara något sämre än i det röda violet spektrumet, eftersom denna lampa praktiskt taget inte innehåller det färgspektrum som är nödvändigt för utveckling av växter.

När ska du slå på höjdpunkten för plantor?

Beroende på dagslysets varaktighet beror platsen på hyllorna och väderförhållandet på belysningen. Om lådorna med växter står på vindrutan, då på en solig dag, kommer ljuset endast att krävas i några timmar - sätt på det vid solnedgången och stäng av vid ca 21.00. Den totala såddstiden ska vara cirka 14 timmar starkt ljus.

Om gatan är regnig eller bara molnig på morgonen, kan lampan vara påslagen hela dagen. Det är därför det är mer lönsamt att köpa LED, vilket är praktiskt taget påverkar inte elförbrukningen.

Men för hyllor, som ursprungligen installeras längs väggarna, bort från naturligt ljus, är en 14 timmars ljusperiod obligatorisk. Därför tänds lampan tidigt på morgonen och brinner tills kvällen.

Vissa amatörer sparar på lampor och växer plantor utan ljussättning, använd hellre kraften till deras fördel. Därför förpackas lådorna med plantor i en glänsande folie och den är också installerad som en bakvägg. Solens strålar, reflekterade från folien, försvinner och belysningen blir jämnare. Denna metod är mer lämplig för soligt väder, men i molnigt väder fungerar det inte.