Hur bli av med sugga?

Weedgräs av alla ränder ger mycket huvudvärk till varje sommar bosatt från början av våren till hösten. En sådan importunate växt är en sår i trädgården, och inte alla vet hur man ska bli av med den. Låt oss ta reda på vilka åtgärder som bör vidtas för att slåss för skörden.

Aggressiv kemi

I allt högre grad kan du höra hur sommarbefolkningen försöker förstöra sågbina i sin trädgård, använd herbicider. Dessa potenta ämnen kan förstöra alla ogräs, det viktigaste är att välja rätt tid. Det är önskvärt att osôten redan hade några få broschyrer, och inte bara hade den kommit ut ur jorden. I detta fall kommer läkemedlets effekt att vara mest effektiv. Men de gamla ogräsmedlen kommer inte att fungera - kommer bara att slösas bort tid och pengar.

Men när man använder herbicider finns det en "men" - de kan appliceras innan man planterar en plats med odlade växter. Och i det här fallet finns det risk för att ackumulering i markdrogen är obetydlig, men påverkar fortfarande den framtida skörden.

Men när trädgården redan är planterad, fungerar herbiciden inte. Men du kan använda vanlig fotogen, som försiktigt sprutas med hatfulla ogräs. Efter ett tag går substansen in i rotsystemet och såmen dödas.

Agrotekniska metoder för att bekämpa sot

Man tror att vi måste rota gräset ut med roten, även om det fortfarande är kvar i jorden, eftersom det går djupt in i marken och efter en tid kommer den skadade växten att ha många ersättningsskott. Riva ut dem varje gång, rötterna försvagas, och detta leder till att plantan dör.

Men för att klippa ner med en plattskärare eller hackare är en skadlig växt inte önskvärd - den kommer omedelbart att reagera med den aktiva spridningen av en ung plantor som snabbt sprider sig till hela webbplatsen.

Erfaren sommarboende vet hur man blir av med såning på platsen - det tar lite tid, men resultatet blir mer än positivt. För att göra detta grävas gräset eller trampas ner och tomten är täckt med tidningar, kartong och annat improviserat material. I ett sådant skydd börjar växtnedbrytningen att ske aktivt, och ämnen som är användbara för jorden frigörs, mättar den. Därefter sås webbplatsen med några sidor (nässla, senap, havre) och proceduren upprepas igen. Rotsystemet, oavsett hur djupt det är, står inte emot en sådan biologisk attack och försvinner, och sommarboende får en utmärkt plats, befruktad och användbar för odlade växter.