Stränder i Tjeckien

Många turister vill besöka Tjeckien på sommaren, om bara för att många slott , som är de mest attraktiva sevärdheterna i landet , bara arbetar under den varma säsongen. Men på sommaren vill jag inte bara lära känna arkitekturen, utan också vila och det är bäst att göra det på tjeckiska stränderna.

Många turister vill besöka Tjeckien på sommaren, om bara för att många slott , som är de mest attraktiva sevärdheterna i landet , bara arbetar under den varma säsongen. Men på sommaren vill jag inte bara lära känna arkitekturen, utan också vila och det är bäst att göra det på tjeckiska stränderna. Ja, landet har inte tillgång till havet, men stränderna i Tjeckien, som ligger vid floderna och många sjöar , låter dig njuta av denna sommarlov .

Stränder i och runt Prag

Prags stränder har välutvecklad infrastruktur och en mycket stor nackdel: i staden Vltava blir det ibland så förorenat att sanitära tjänster förbjuder att simma i den.

De bästa stränderna i Prag är:

 1. Prazhachka . Denna 200 meter långa strand är väl lämpad för familjer. Stranden är utrustad med solstolar, det finns en volleyboll och live musik spelas i baren. Och viktigast av allt - om det plötsligt kommer att bada i floden är det förbjudet, här kan du simma i poolstorleken på 15x7 m.
 2. Lazne Lazne är en av de renaste platserna för simning. Det ligger i flodens övre del och anses vara en av de bästa urbana stränderna i Europa. Det upptar en strand på 3,5 hektar. Här kan du spela volleyboll eller petanque, åka en katamaran på floden. Det finns på stranden och en liten klättervägg, och en särskild barnpool, lekplatser. Det finns ett antal restauranger och barer, en biograf och flera pooler på Zálut Lázně. Det finns en strand från 9:00 till 02:00. Det finns ofta olika musikaliska händelser här.
 3. Podil Beach har 2 utomhuspooler och 1 inomhuspool De är utrustade med springbrädor. Ibland kallas det en strand, ibland en simningstadion, men på ett eller annat sätt kan du ha en härlig tid här.
 4. Sjön Gostivarzh . På dess kust i den sydöstra utkanten av staden (i Prag 10) finns 2 vackra sandstränder. I sjön kan du inte bara bada, men också åka på en katamaran, båt, vattenskidor, vindsurfing. Fans av utomhusaktiviteter kan spela volleyboll eller tennis. Du kan koppla av efter matchen i en av de många kaféerna. Nära sjön finns en av de bästa nudiststränderna i Tjeckien.
 5. Stranden i Divoka Sharka , uppkallad efter de tjeckiska legendernas hjältinna, ligger på territoriet av det eponymiska naturreservatet. Det finns flera simbassänger som väntar på att badas, fylld med vatten från Sharetskybäcken. Du kan simma i sjön Zhban, där det finns även en "paddling pool" för barn (förresten finns det också en nudiststrand här). Stranden själv är välutrustad.

Stränder i Tjeckien utanför Prag

Ändå rekommenderas riktiga älskare av strandferier att resa utanför Prag . Var exakt? De bästa platserna för vila, enligt turister, kan kallas:

 1. Södra Böhmenska havet (Lipno reservoar) har en längd på 48 km; På dess stränder finns det flera vackra stränder. Reservoaren själv är populär inte bara med strandfolk, men också med älskare av segling och vindsurfing.
 2. Makhovo Lake . Det är en timmes bilresa från den tjeckiska huvudstaden (65 km) och anses med rätta vara en av de bästa semestermålen i landet. Sjön av artificiellt ursprung (framträdde i 1366 efter floden, efter order av kung Charles IV, blockerades av en damm) har ett område på nästan 300 hektar. Service här är nästan idealisk, och möjligheterna till vila är oändliga.
 3. Karriär sjöar av gamla Boleslaw (särskilt värt att notera är Probosht sjön).
 4. Lake Slapy (Slapskoe Reservoir) ligger 40 km från Prag. Denna behållare har också ett konstgjort ursprung, det skapades endast 1955. Turister lockas av klart klart vatten och vackert utrustade stränder. Du kan ta en båttur på sjön eller fiska .
 5. Poděbrady sjön . Det finns en tennisbana och lekplatser, affärer och kaféer, en konsertmark. Från huvudstranden kan du gå till en nudist.
 6. Kerekov-stenbrottet är känt för sin sandbotten och rent vatten, det är därför människor kommer hit inte bara för att njuta av stranden och simma, men också att dyka (djupet av gropen är 22 m).
 7. Nechranitz-dammen nära Teplice . Det finns flera stränder runt den. Här kan du bada och träna vattensporter.
 8. Sjön Khmalarzh nära staden Ushtec är känd för sina sandstränder och klart vatten.
 9. Kamentsovo-sjön - en typ av tjeckiska "döda havet": vattnet här är rikt på ett stort antal mineraler, inklusive alun, på grund av vilket alger och cyanobakterier inte växer där. Tack vare vattenets medicinska egenskaper är sjön mycket populär som badplats, och kvaliteten på infrastrukturen är inte sämre än vattenkvaliteten. Du kan gå båtliv, katamaraner, prova på vattenskidåkning, spela minigolf, bordtennis. Det finns också många olika underhållningar för barn här.