Hur man återställer mocka skor?

Skor från nubuck och mocka är ett snyggt tillbehör till alla fashionista. Men vård av mocka skor behöver en speciell, grundlig och konstant. För att skorna ska behålla sitt ursprungliga utseende måste det behandlas med speciella medel och rengöras i tid. Men om det är för sent att se efter, har mocka skor förlorat sitt ursprungliga utseende, då borde vi fråga oss hur vi ska uppdatera det.

För att göra detta är det användbart:

Svårt att ta bort smuts kan behandlas fläckborttagare. Skum appliceras på fläckarna och fördelas med en servett. Efter 2 minuter raderas, och skorna torkas. Restaurering av mocka skor utförs med hjälp av ammoniak. 1 tsk. alkohol blandad med 5 tsk. vatten, då en pensel doppad i denna lösning, bearbetas skorna. Sedan borsta upp villi mocka. Eller du kan återställa det i ett vattenbad, skorna hängs över det för kokande vatten och torkas sedan med en servett.

Hur återställer du färgen och återställer mocka skor?

Restaurering av färg kan endast göras efter rengöring av materialet. För att göra detta behöver du en aerosolfärgspray, önskad färg. Färgen fördelas på ett avstånd av 20 cm, varefter skorna torkas och bearbetas med en gummiborste eller suddgummi.

Suede är ett mycket hållbart material. Det kommer snart att förlora sitt ursprungliga utseende, snarare än att ha på sig. Men släng inte omedelbart bort, utmatningen kommer att bli restaurering av mocka skor. Restaurering är möjlig både hemma med populära metoder och i en professionell verkstad. Med hjälp av speciella föreningar avlägsnas gamla fläckar, elimineras obehagliga luktar , kan du uppdatera färgen, inklusive ljusa färger. Förslitna delar byts ut, till exempel med dragkedjor, klackar, sulor och olika tillbehör.

Det är väldigt viktigt att observera alla stadier av restaurering, eftersom det återställer färgen på mocka skor, betyder det inte att det kommer att se ut som det var med inköpet. Det är viktigt att göra en fullständig rengöring, tvätta mocka skor , ta bort alla fläckar, feta platser, höja högen. Men framför allt måste du ta hand om det ordentligt med en avundsvärd regelbundenhet. Suede skor förtjänar att kämpas för, särskilt om det är ett favoritpar.