Manege för valpar

Arenaen för valpar är nödvändig, medan de fortfarande är små och inte kan hoppa ut av det självständigt. Manege separerar först den plats där valparna är belägna, och för det andra förenklar den dagliga vården för deras hälsa och välbefinnande.

Valpar till hemmet

Valpar för valpar installeras i en lägenhet eller ett hus. Det finns en hund med valpar. Mycket ofta används en ryttare för valpar även för små raser av hundar, som inte kan tas ut för att gå i för kallt eller vått väder. Upplevda uppfödare rekommenderar att du väljer en ridningsplats som är så tillgänglig för dig som möjligt. Minimimåtten är 1,5 med 2 meter. Om valparna placeras i ett mer blygsamt inhägnad område är det hög sannolikhet att de kommer att fula där de sover eller äter, vilket innebär att risken för olika sjukdomar ökar. Och valparna ser orörda ut, sannolikheten för att deras hår kommer att lukta av avföring och urin är högt. På den stora arenan för valpar i lägenheten kommer de att kunna gå på toaletten på en avlägsen plats, vilket kommer att förenkla den vanliga renheten i framtiden. Manege för valpar ska placeras i en avskild plats, där hunden med avkomman inte kommer att störs mycket av främlingar, barn. Valpar ska dock alltid övervakas noggrant för att skydda dem mot eventuella skador och andra faror.

Vård av arenan för valpar

Manege för valpar kan göras både självständigt och köpas redan klar i affären. Speciellt lämpliga vikningsplatser för valpar, som vikas upp tar inte mycket utrymme och är lätta att lagra i de perioder då hunden inte växer avkomma.

Det är nödvändigt att noggrant se efter arenan för valpar, eftersom renlighet är garantin för dina husdjurs hälsa. Så, det är dags att flytta valparna till en annan plats vid skörden och välj noga från arenan alla smutsiga mattor, tidningar, som valparna ligger under dagen. All våt och färgad kull måste bytas ut med ny kull och ridningsarenan ska tvättas med speciella rengöringsmedel som klarar av hundens slöseri, men lämnar inte en giftig beläggning och är ofarliga när man slickar spåren från valpen. Efter tvättning är det nödvändigt att torka arenaens väggar med en trasa och lägg sedan färskt mattor och sängkläder på vilka valparna och deras mor kan sova. Först efter detta är det möjligt att överföra valpar tillbaka till arenan.