Filter för akvariet: vilket är bättre?

Arrangemang av akvariet kräver hänsyn till många faktorer, eftersom det inte alls är ett självförsörjande system, det kräver ständigt införandet av de nödvändiga ämnena och reningen från produkterna av föroreningar och sönderfall. Ett viktigt instrument som ger båda dessa funktioner är ett filter. Därför är det nödvändigt att ta reda på vilket är det bästa filtret för akvariet.

Vilket internt filter är bäst för ett akvarium?

Omedelbart är det värt att nämna att det är bättre att bestämma vilket filter för akvariet som är att välja, det är nödvändigt att överväga den mängd vatten som det beräknas för. När allt kommer ifrån kan ingen ens den bästa kopian av filtret inte klara av rening av vattenvolymen två eller tre gånger högre än det beräknade indexet.

För små akvarier lämpliga interna filter , förstärkt på botten eller väggarna. Rening här sker genom att suga vatten genom syntetisk bomullsull eller skumgummi. Botteninterna filter som är dolda under markskiktet ser vackrare ut, men den här konstruktionen gör det svårt att spola filtreringsmaterialet, vilket bara behövs från tid till annan, så att väggfiltret för akvariet anses lämpligare.

Vilket är bättre att välja ett externt filter för akvariet?

Mycket mer bekvämt och effektivt är externa filter för akvariet. De ligger ovanför akvariet eller bakom det. Som ett filtermaterial kan en mängd porösa material användas. Det mest effektiva och praktiska är filter som ligger ovanför akvariet. Vatten sugs in i dem och droppar tillbaka i akvariet genom filtermaterialet. När filtret torkar, övergår glasbehållaren, och vattnet rinner igen till akvariet. Detta är en visuell signal som indikerar behovet av att tvätta filtret, vilket utförs utan att demontera vattenrenareens grundläggande utformning. Vanligtvis avlägsnas filtermaterialet lätt och tvättas och om nödvändigt bytas ut av en ny.