Superfosfat - applikation

Visst, alla trädgårdsmästare och lastbilsbönder vet att vid odling av praktiska alla växter är ett obligatoriskt tillstånd införandet av befruktning. Det utförs på olika sätt och vid olika tidpunkter. En sådan utfodring under växtens aktiva tillväxt kommer senare att betala med en underbar skörd. Vanligtvis används naturliga gödselmedel (humus, gödsel ) och mineralgödselmedel (kväve, kalium, fosfor). Vi kommer att berätta hur man använder superfosfat och dess fördelar med växter.

Superfosfat: komposition

Superfosfat är ett högeffektivt kväve-fosfor mineralgödselmedel. Förutom ovannämnda fosfor (26%) och kväve (6%) har superfosfat sådana mikroelement som kalium, magnesium, kalcium och svavel som krävs för att växter ska kunna matas och växa. Detta gödselmedel finns i form av ett pulver och granuler upp till 4 mm i storlek.

Det finns sorter av gödselmedel. Superfosfat är ett enkelt - ganska effektivt pulveriserat preparat, men dess huvudsakliga nackdel är en stor andel vattenolösligt gips (upp till 40%). Detta ämne gynnar inte växter, men trädgårdsmästare är tvungna att bära tunga förpackningar för tillskott. Men drogen är lätt att använda och tårar inte.

Från enkelt granuleras granulat med 30% kalciumsulfathalt. Dubbel superfosfat kännetecknas av en mindre andel gips och en större andel assimilerbar fosfat (upp till 50%) i kompositionen.

Vad används superfosfat för?

I allmänhet är fosfor ett element som accelererar övergången från fasen av aktiv tillväxt av plantor till frukten. Dessutom förbättrar substansen smakligheten av frukter av fruktträdgårdar och bärgrödor. Fosfor finns i naturen i form av organiska och mineraliska föreningar, men dess smältbarhet för växter är låg. Därför behövs ytterligare tillskott med superfosfat, tack vare vilket:

Hur man gör superfosfat?

Detta fosforgödsel används på alla typer av jordar, men dess speciella effektivitet uppnås i neutrala och alkaliska jordar. I jordar med en surreaktion omvandlas fosforsyra från superfosfat till aluminium och järnfosfater, föreningar som tyvärr inte absorberas av växter. I detta fall rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att blanda läkemedlet med kalksten eller humus.

Sällan används användningen av superfosfat under våren och hösten för att gräva upp marken och såda grödor, och även som det huvudsakliga mineralgödseln för betetfoder. I grund och botten, för odling av grödor som potatis, tomater, betor, majs, gurka och för att få ett högt utbyte, är det vanligtvis rekommenderat att tillsätta ämnet när det såds direkt i brunnarna.

Så superfosfat applicering kräver följande rekommenderade doser:

Hur man lagar en huva från superfosfat?

För att påskynda leveransen av gödselmedel till växter gör många trädgårdsmästare beslutet att förbereda huven. Det är emellertid inte lätt att göra detta, så ofta faller gipsen i preparatet ut. Därför, om du också står inför frågan om hur man löser upp superfosfat i vatten rekommenderar vi att du använder ett ämne i form av granuler för detta. För en liter varmt vatten är det nödvändigt att ta 100 g dubbel superfosfat, blanda väl, koka i en halvtimme för snabb upplösning och belastning. Tänk på att 100 ml av detta extrakt ersätts med 20 g aktiv ingrediens. Om dessa 100 g upplöses i 10 liter vatten kan den resulterande lösningen bearbeta 1 kvadratmeter mark.