Portulak - landning och vård på det öppna marken

Den känsliga och raffinerade blomman av pärlkullet, som kom till oss från Sydamerika, tyckte även om de mest lata trädgårdsmästarna. Denna opretentiösa blomma finns i blomsträdgården på nästan varje sommarboende. Portulac känns bra i det öppna.

I Europa anses denna blomma som ett fält, och i vår region planterar många trädgårdsmästare gärna det på sina blomsterbäddar. Och allt tack vare att det har ett estetiskt utseende och en lång blomningstid på nästan tre månader. Dessutom har blomman medicinska egenskaper.

Att plantera och ta hand om färgerna i Portulaca kräver ingen speciell kunskap och färdigheter, även en trädgårdsmästare kan klara av den här uppgiften.

Portulac - landning i marken och vård

Om du vill att din blomma ska blomma så länge som möjligt ska den planteras på det varmaste och upplysta stället, eftersom det är en värmebeständig växt. Också uppmärksamma det faktum att portaloque gillar torr mark, så den idealiska platsen för den kan vara en kulle.

Om du bestämmer dig för att plantera en sepulchralblomma i din blomsterträdgård, börja sedan förbereda dig för detta i mitten av mars. Ta en behållare längst ner som fyller en halv centimeter fint grus, sprida frön på ett avstånd av 1 cm från varandra, fyll sedan tanken med jord och fukt den med smält eller stående vatten. Ta sedan filmen och täck din behållare - du får ett minikväxthus.

Närvaron av torv i jorden är mycket hämmad spiring av frön, så marken som säljs för blommor är bättre att inte ta och laga själv. För att göra det måste du ta trädgården och lägga till 15-20% av sanden. All denna blandning är dekontaminerad - sätt i 30 minuter. i en het ugn.

Sedan från de första sekunderna av livet behöver vattenstenen en temperatur på minst + 22 ° C, behållarna med plantor behöver placeras på den varmaste och lättaste vindrutan.

När plantorna har flera riktiga lakan, ska den dras in i små krukor, ca 8 cm i diameter. I svagt ljus och brist på värme och fukt växer plantor av Portulaca väldigt långsamt och sträcker sig.

När gatan blir varm nog för blomman kan du på ett säkert sätt plantera de redan förstärkta spirorna på den öppna marken. Att ta hand om en bältros är att förhindra att jorden torkar ut, så var fjärde dag är det värt att vattna din blomma. I topp dressing behöver den inte och är väldigt resistent mot skadedjur. Bara en dröm för att börja blomsterhandlare!