Anthurium - reproduktion

Anthurium orsakar beundran av blomsterodlare på grund av mycket ljus och ovanlig blomning, som det ofta kallas "manlig lycka" . Denna liana reproduceras huvudsakligen av sticklingar, genom att dividera busk- och såningsfrön. Det är inte svårt att göra det alls. Tja, vi kommer att berätta för dig hur man odlar en anthuriumblomma.

Anthurium - reproduktion av apikala sticklingar

Ett och det mest framgångsrika sättet att reproducera anthurium-apikala sticklingar. Den bästa tiden för dess genomförande är vår och tidig sommar, när rooting sker snabbare. En skarp kniv vid växten skär av skottets övre del. Din stam måste ha minst två löv och en stamlängd på 12-15 cm. I en engångsbägare får du dräneringshål och placera där vermikulit - ett krossat mineral. Djupare i glaset av stjälken i 5 cm, vattnade och strökte bladen. Ett glas med handtag bör placeras i varma förhållanden (+ 24 + 25 ° C). I framtiden bör växten vattnas regelbundet och undviker torkning av vermikulit. En månad senare kan stammen med rötter ca 3 cm transplanteras i en kruka med ett substrat.

Reproduktion av anthurium med buskavdelning

Denna metod att odla anthurium hemma är ett utmärkt sätt att föryngra växten. Det kan utföras på våren med en vinrankransplantation. För att göra detta, ta bort anthurium från potten och släpp försiktigt rötterna från marken. Från en gemensam växt, separera noga några unga skott med rötter och minst ett blad med en skarp kniv. Vi planterar dessa delar i potten på samma djup som de brukade växa i huvudväxter och vatten. I framtiden ser vi efter den uppdaterade anthurium som en vuxenblomma.

Anthurium - reproduktion genom sidoskott

Denna reproduktionsmetod är mycket lik den föregående. Från huvudväxten bör man noggrant separera med en skarp kniv en av sidoslag med rötter och löv. Escape måste transplanteras i en kruka med ett vanligt substrat för en vuxen anturium och vattnas. Ytterligare vård för unga växter inkluderar regelbundet bevattning, gödning, sprutning och skydd från drag.

Anthurium: lövförökning

I sällsynta fall visar det sig att det roterar ett anthuriumblad med en bit stjälk. Den placeras i färskt kokt vatten tills rötterna uppträder. Då kan växten transplanteras i en kruka med lämplig jord.

Men anthuriumreproduktionen av frön i hemmet - processen är extremt komplex och tidskrävande, vilket ofta leder till misslyckande. Denna metod brukar användas av uppfödare för att uppfostra nya sorter.