Spit spike - alla versioner av fashionabla vävning

Bland de olika kvinnliga frisyrerna anses flätningen av spikelets med rätta anses vara en av de mest populära. Visas i antiken, förlorar den fortfarande sin relevans och när som helst ser den ut moderiktigt och snyggt. Det är mycket lättare att fläta en sådan flätan än det kan tyckas vid första anblicken utan att tillgripa hjälp av en mästare.

Scythe spike - hur man väver?

Ofta kan du möta den klassiska versionen av spiken - det enklaste i prestanda, men om du gillar att på alla möjliga sätt muta. Nybörjare i att skapa frisyrer rekommenderas att börja med denna typ av vävning, och i början är det bättre att försöka inte på dig själv, men på en annan person eller på en mannequin. Innan du flätar scythe, behärska tekniken att göra denna frisyr, är det lämpligt att bekanta dig med några hemligheter som hjälper till att underlätta processen och få ett vackert resultat. Så kom ihåg följande:

 1. En snygg och elegant flät kommer från tunna strängar och från stora - en tredimensionell.
 2. För att krulla inte smula, kan du först spruta dem med vatten eller applicera lite stylingprodukter (mousse, gel).
 3. För att göra vävningen inte inlindad i sidled, är det nödvändigt att separera trådarna med samma tjocklek.
 4. För att undvika utseende av "roosters" måste varje sträng kammas och spännas.
 5. Små "kukar" avlägsnas lätt med hjälp av en kam med små tänder.

Braid spike flätning steg för steg

Det tar ungefär 10-20 minuter att utföra frisyren i fråga, beroende på hårets längd, dens densitet och struktur. Från första gången är det svårt att bestämma den optimala bredden och spänningsnivån på spännen, men redan i det andra tredje försöket är det möjligt utan stor ansträngning. Tänk på hur du skapar en spott av spikelets steg för steg, med en detaljerad beskrivning och illustration av varje steg:

 1. Kombinera håret och kamma tillbaka det, separera en bred remsa i mitten vid basen av pannan eller på kronan.
 2. Dela den valda delen av håret i tre identiska buntar, först sedan höger med den mellersta på toppen och sedan den vänstra också med den mellersta krullen (som vid flätning av en vanlig flätad). Dessa manipuleringar kan utföras med en vänstra hand.
 3. Fortsätt vävningen genom att lägga lite hår i det redan valda rättiga håret med motsvarande del av huvudet och korsa dem med mittstrålen.
 4. Dra den centrala strålen till höger och håll strängarna separat, håll dem med din högra hand.
 5. I likhet med punkt 3 lägger du en del av håret i den laterala vänstra strängen från den vänstra delen av hörlurar.
 6. För att låta den vänstra strängen överlappa till mitten, flytta mitten av konstruktionen till vänster sida.
 7. Upprepa de beskrivna åtgärderna och väva flätan till slutet av hårtillväxten, fixa den med ett gummiband, vilket lämnar svansen eller vävningens flätor från de lösa låsen (vanlig fisksvans).

Spit spik tvärtom

Efter att ha behärskat vävning av spikelets i traditionell stil kan du försöka diversifiera din bild med andra variationer av denna snygga frisyr. Mycket intressant och effektivt utseende väv, skapat i omvänd ordning, som om inuti. I det här fallet visar flätan sig att vara konvex, ser ut som om den är vävd från botten till toppen. Den generella algoritmen för skapelsen är identisk med prestandan hos en klassisk trespikspik: separationen och växelverkan av hängslen är densamma, men rörelseriktningen ändras - sidosträngarna placeras inte på toppen, utan från den centrala.

Spike - Franska spytt

Det antas att de forntida egypternas öra vävde sig, och på det europeiska territoriet var fransmännen de första som behärskar denna teknik. Därför kallas spikelets också franska scythe . Det är värt att lägga till att denna frisyr är universell, lämplig för kvinnor i alla åldrar och för olika tillfällen. Dessutom kan franska flätor utföras inte bara på långa men även på mediumhår. Eftersom det är problematiskt att fläta en skytt till sig själv för vissa tjejer, rekommenderas att du först samlar håret i en hög ponnysvans.

Spytten

Låt inte gå obemärkt vid någon händelse variation av frisörspetsfläkten, i vilken strängarna är sammanflätade inte täta. Särskilt attraktivt och lyxigt ser en sådan frisyr på randigt hår ut, och när man skapar spetspinnar på långt hår som inte skiljer sig i densitet, bidrar det till att skapa effekten av kurviga lås. För detta krävs allt efter vävning för att tillämpa en enkel teknik, bestående av symmetriska sträckning av strängarna på sidorna, från botten. För att fixa resultatet kan du använda osynlighet och lack.

Spotta fisk svans spikelet

Denna typ av vävning är relativt tidskrävande, men resultatet motiverar alla ansträngningar. Att göra en fisk svans är önskvärt på rakt hår, och om de är lockiga och stygga, bör du först använda ett järn. Vid vävning från två lika stora delar av håret måste du växelvis välja mellan varje sida på en tunn strand och korsa dem. Obligatoriskt tillstånd: buntarna ska vara tunna och lika tjocka.

Ännu mer extravaganta och ljust se två flätor spik, som kan lämnas hängande på axlarna eller sätta ihop. När man skapar en sådan frisyr, är håret först uppdelat i två delar, och sedan byts flätorna på samma sätt som vid en spikelet. 2 flätor spik - en variation av väven, som perfekt kompletterar den romantiska och lekfulla bilden.