Smärta i vänster bröst

Ett sådant fenomen som smärta i vänster bröst är ganska ofta en anledning till oro för kvinnor. Den första tanke som närvarar dem är cancer. Detta är dock långt ifrån fallet. Ingen expert utan en omfattande undersökning, som endast grundar sig på undersökningen, kommer inte att kunna avgöra den exakta orsaken. Dessutom kan smärtan vara mycket annorlunda: sömnad, värk, skärning i kragebenet etc. Överväg överträdelsen i detalj och ring huvudorsakerna till bröstsmärta på vänster sida.

Vilken typ av smärta i bröstkorgen är vanligtvis annorlunda?

Beroende på patientens känslor och svårighetsgraden av symtomen finns följande:

  1. Peritoneala smärtor utvecklas på grund av störning av integritet, inflammation i epitel med samma namn. De talas om när en kvinna klagar över en skarp smärta i hennes vänster eller höger bröst. Nästan alltid smärtsamma förnimmelser intensifieras med fysisk aktivitet, rörelse och kännetecknas av en tydlig lokalisering.
  2. Visceral - noteras i strid med funktionen av matsmältningsorganet, vilket främst är en följd av spasmer, skador, sprains. Kvinnor talar samtidigt om värk, tråkig smärta i bröstet, vilket ger i sidan.
  3. Yta - utvecklas som en följd av utvecklingen av muskuloskeletala systemets sjukdomar, hudsjukdomar, intrång i intercostal nerver.
  4. Bestrålning - noteras utanför gränserna för huvudkällan för störning, d.v.s. smärta ger sig i bröstet. I regel har smärtsamma förnimmelser inte en tydlig lokalisering. Ofta observerad vid osteokondros och lunginflammation.

Vad kan vara tecken på att ont smärta i bröstets vänstra sida?

Först och främst är det nödvändigt att utesluta förekomst av patologi i själva körteln. Dessutom kan ömhet i det vänstra bröstets område noteras med sådana brott som:

Så om smärtan åtföljs av illamående och kräkningar är det först och främst nödvändigt att utesluta magsår.

Om ömheten utvecklas mot bakgrund av stressiga situationer, kan upplevelser, fysisk aktivitet, vara tecken på hjärtsjukdomar - myokardit.

Vad kan indikera en skarp, sömnadssmärta i vänster bröst?

I sådana fall är nödläkarvård nödvändig för att underlätta välbefinnande och brådskande granskning. Stygnande skarp smärta, lokaliserad under vänstra bröstet, kan indikera sådana brott som:

Vad säger dragande smärta i vänster bröst?

Först och främst är det nödvändigt att utesluta en sådan sjukdom som mastopati, vilket orsakas av en förändring av den hormonella bakgrunden. I detta fall är dock båda brösten som regel involverade i processen.

Dessutom kan denna symtomatologi observeras i bröstkorgs osteokondros. Utvecklingen av en sådan överträdelse är en följd av en överträdelse av hållning.

Såsom det framgår av artikeln kan det finnas många orsaker till smärta i vänster bröst. Därför är det mycket viktigt att konsultera en läkare i tid och bestämma vad som i ett visst fall har lett till utseende av ömhet.