Medjugorje (pilgrimsfärd)


En liten bosättning Medjugorje , Bosnien och Hercegovina , som ligger bara 25 kilometer från den större staden Mostar , blev känt för ett brett sortiment bara relativt nyligen.

För närvarande är Medjugorje, som i huvudsak är en by, nästan det mest besökta stället i Bosnien och Hercegovina. Uppmana här, först och främst, inte enkla turister, men pilgrimer, anhängare av den kristna religionen.

Medjugorje - som turistattraktion

Det beror på att i de redan ganska avlägsna 1981 var sex lokala barn förmodligen Jungfru Maria själv. Senare hävdade barnen att Guds moder inte bara hade besökt dem flera gånger, men hade också pratat med dem.

Enligt ungdomarnas berättelser hände fenomenet Jungfru i Medjugorje den 24 juni 1981 på en liten kulle som ligger ovanför byn. Det var då för första gången, som barnen hävdar, att de såg jungfru Maria som präglade dem med en karakteristisk gest, men de blev rädda och flydde.

Nästa dag hade barnen igen en önskan att besöka kullen. När de kom på kullen såg de Guds Moder, men nu rann de inte bort, men kom till henne och pratade. Här är namnen på dessa barn, som var lyckliga nog att prata med Jungfru Maria, som redan hade vuxit upp:

Kommuniceras med Jungfru Maria i följande dagar. Så, för det tredje mötet, enligt Maria Pavlovich var det hennes jungfru Maria som bad om att förmedla budskapet till alla människor: "Fred, fred, fred och bara fred! Världen ska regera mellan Gud och människan och mellan människor! ".

Officiellt inte erkänt fenomen

Kanske är det på något sätt relaterat till det faktum att Bosnien snart i början av nittiotalet drabbades av en olycka - ett krig som varade i tre år, och Guds Moder ville varna människor. Dessutom har en av anledningarna till de militära handlingarna förvärrats av religiösa motsägelser.

Vi måste emellertid komma ihåg att vid den tiden i Jugoslavien, som inkluderade Bosnien, odlades ateism, och då blev barnen utsatt för en allvarlig psykologisk undersökning.

Trots det faktum att fem av de sex barnen enligt sina uppfattningar fortfarande har fått meddelanden från Guds Moder med olika intervall och sänder dem till hela världen, har detta fenomen inte hittills officiellt erkänts av antingen den katolska eller den ortodoxa kyrkan.

Plats för dyrkan

Trots att byn Medjugorje, Bosnien årligen besöker mer än en miljon pilgrimer. Förresten, i uppgörelsen av enkla hus av inhemska människor, ännu mindre än hotell - sistnämnda ganska mycket och de är inriktade på olika ekonomiska möjligheter för pilgrimer: blygsamma vandrarhem, bekväma hotell, fyrstjärniga hotell med eleganta rum.

Den heliga platsen för dyrkan av Jungfruen arrangeras i centrala delen av staden. Detta är ett komplett komplex med ett yttre altar, en kyrka och andra strukturer.

St James kyrka

Ett annat religiöst landmärke i Medjugorje. Kyrkan är byggd av vit sten. Det tog nästan 35 år att bygga upp det. Byggandet började 1934 och slutade bara 1969.

Hill of the White Cross

En liten kulle nära byn. Det vita korset installerades på en kulle 1933, som en symbol för det faktum att Jesus Kristus blev korsfäst 1900 år sedan.

Förresten kommer pilgrimer också här, för som de som uppenbarade sig för Guds moder, påstod Jungfru Maria att de varje dag kommer till korset.

Hur kommer man dit?

Först måste du komma till Bosnien och Hercegovina själv . Eftersom det inte finns några direkta flyg från Moskva, kommer det att vara nödvändigt att flyga med transplantationer genom Wien, Istanbul eller andra stora europeiska flygplatser.

Nästa måste du komma till den stora staden Mostar . Från huvudstaden i Sarajevo går bussar till Mostar varje timme och tåg går tre gånger om dagen. Tiden för resan är ungefär två och en halv timme. Och redan från Mostar till Medjugorje finns det en landtransport på landet - bara cirka tjugo minuter på vägen, och pilgrimerna kommer till byn.