Möbel polsk

Polering för möbler används när du vill skydda ytan mot damm och smuts, dölja små skador, repor , ge det ett snyggt och välskött utseende. Ofta används speciella poleringsmedel för antika, antika möbler eller dyra uppsättningar som du vill så länge som möjligt att behålla i sin ursprungliga form.

Aktiva ämnen i polermedel

Polering och omsorgseffekt uppnås genom att använda flera aktiva substanser i polska. Och de kan användas både oberoende och i en vätska.

Det vanligaste materialet för polering är vax. Det kan vara av naturligt eller artificiellt ursprung. Vax fyller fina sprickor på ytan väl, vilket gör möblerna snyggare, men i kompositioner av polering med vax används ofta ett lösningsmedel som accelererar torkningen av formuleringen, och detta är inte en väldigt användbar substans för andningsorganen.

En annan typ av aktiv substans är silikon. Det är välfördelat, kräver inte tillsats av ett lösningsmedel, snabbt torkar. Men det är värt att notera att en sådan polis inte klarar av allvarliga föroreningar på möbler och är konstruerad för frekvent bearbetning.

Slutligen anses kompositioner med amider av fettsyror vara mest fördelaktiga. De är vanligtvis inte en del av polska själva, och tillsammans med silikon. Amider appliceras lätt på ytan, fyller sprickor och repor och kan också ge vattenavvisande egenskaper till ytan som är täckt med polering.

Typer av möbel polermedel

Det finns också olika typer av polermedel för möbler, beroende på vilken effekt de har på dess yta. Polering för möbler med vax ger snabbt ytorna sken, fyller liten skada, kan användas ganska sällan, eftersom vaxet är väl kvar på det behandlade planet. Men på det kan fingeravtryck eller andra spår snabbt framträda, om möblerna polerade av en sådan komposition används felaktigt. Wax polisher inkluderar: kompositioner från Amway företag, Hado, och kanske den mest populära Pronto polermaskinen från SC Johnson.

Polering för möbler med tonfärgseffekt kallas också en färgad polermedel för möbler. Som du kan gissa finns det färgpartiklar i sin komposition som uppdaterar möblernas färg. Dessutom har sådana poler en poleringseffekt, ger glans, ofta innehåller de ämnen som också ger en antistatisk effekt på möbler, vilket gör att du kan avstota damm . För polering av polering kan du inkludera: polermedel under varumärket 5+, en linjal för vård av trämöbler Emsal.

Polering för lackerade möbler kan identifieras i en separat grupp, eftersom inte alla universella poler kan användas för att arbeta med denna beläggning. Det är bäst att köpa formuleringarna med en särskild notation, att de är lämpliga för lackerade ytor, annars finns det risk för att man förlorar den ursprungliga glansen eller får skilsmässa. För arbete med lackfärg appliceras vanligtvis: Pronto, Сhirton, Emsal, Luxus, Diva, Mebelux.

Slutligen är det värt att belysa kompositionerna av polermedel för möbler från repor. Oftast innehåller deras formel olika typer av vax, som fyller små fördjupningar och släpper ytan, vilket gör den visuellt mer attraktiv. Polering från repor finns i nästan alla populära linjer, men de vanligaste är följande: Pronto, Emsal, Cinderella, Fairy Furniture, Diva, Luxus, Mebelux.