Hur stärker man håret?

Hälsosamt och vackert hår - den verkliga stolthet hos varje kvinna, de lockar sig till sig i första hand. Vissa har tur - naturen har tilldelat dem ett tjockt hårhår, vilket inte kräver särskild vård. Men under de nuvarande förhållandena är det så svårt att behålla hårets hälsa och skönhet, håret är alltid kvar på kammen. I denna situation bör håret stärkas.

Förstärkning av hår

Det är inte nödvändigt att gå till den dyra salongen för att stärka håret. Det är tillräckligt att känna till och tillämpa flera naturliga tidtestade medel, med vilka du säkert kan stärka håret hemma.

När en kvinna står inför frågan om hur man stärker håret, ställer hon ofta på så sätt som:

Den moderna kosmetiska industrin kan behaga oss med mycket medel för att stärka och växa hår. Dessa är alla typer av lotioner, masker, balm, schampon och vitaminer. Men som regel läggs vissa kemiska preparat till de färdiga produkterna för aktivering av denna eller den komponenten, vilket kan påverka det försvagade håret negativt, så många kvinnor, trots katastrofala anställning, föredrar ändå folkmedicinska lösningar och masker för att stärka håret. Tänk dig, i det här fallet kommer du alltid att veta exakt vad som är i deras sammansättning och kommer inte att oroa dig för resultatet.

Komponenter för hemmasker

Det finns flera effektiva växter med vilka du kan göra en hemmetermask. Till exempel är det oljigt hår som passar bäst:

Om du har torrt hår, då i medel för att stärka hår som du ska göra hemma, måste du nödvändigtvis lägga till poplar knoppar eller murgröna. Absolut för alla typer av hår för att stärka och växa, måste du använda komponenter som lök eller bark av ek.

Hemmasker för att stärka håret

Att förbereda en hårbalsam i hemmet tar inte mycket tid.

Nässlor används oftast som infusion. Flera strålar av dess löv hälls med kokande vatten så att de helt nedsänktes i vatten och infunderas i minst 24 timmar, varefter ett sådant botemedel gnids i hårbotten i 2 månader.

Dessutom kommer masken av calendula att bidra till att stärka håret. Alkoholtinktur av kalendula blandad med ricinolja i en andel av 10: 1. Två gånger i veckan gnids det i hårets rötter.

Flera poppelknoppar ska hällas med 1 matsked vegetabilisk olja och lämnas i en vecka på en mörk plats. Torka sedan och applicera på håret och rötterna tre gånger i veckan. Efter proceduren ska håret sköljas väl med vatten.

Om du snabbt behöver stärka håret hemma, ta sedan till ett mirakelmedel, som ett avkok av murgröna. Krossade murgröna (2 msk) hälls i vatten (0,5 liter), kokas, filtreras och dagligen gnidas in i rötterna. Behandlingen går för en månad.

Lök är ett långt försökt medel för att falla ut. Du kan göra en gruel från finhackad lök och vodka, som insisteras på 24 timmar, försiktigt filtreras och djupt gnidas in i hårets rötter. Och du kan koka lökskalor (i ett förhållande 1: 1). Efter att ha torkat huvudet med ett sådant medel måste håret sköljas med avkok av pilbarken eller kullocken (i förhållandet 1: 3). Ekbark för förstärkning och hårväxt är att föredra för brunetter, eftersom det ger håret en mörkare nyans. En del av den ångas i 2 delar vatten, filtreras, spätts ut med vatten och sköljs med hår.