Näring under amning

När en älskling uppträder, behöver en glad mamma noggrant övervaka vad hon äter. När allt kommer omkring, innehåller alla ämnen, användbara eller skadliga, som finns i produkterna, in i mjölken. Därför är frågan om rätt näring under amning mycket relevant. Inte alla är ett fan av hälsosam mat, men om du tänker på din baby, ät inte något.

Varför behöver sjuksköterskan följa hennes meny?

För att säkerställa att din kost under amning överensstämmer med de accepterade normerna, är det nödvändigt att förstå att de produkter som ingår i det ska ge:

  1. Fullständig tillfredsställelse hos sjuksköterskorens fysiologiska behov i värdefulla och användbara näringsämnen och energi.
  2. Kvittot på ytterligare delar av vitaminer och spårämnen samt påfyllning av energireserven, som säkerställer mjölkproduktion med ökat näringsvärde i tillräckliga kvantiteter.

Om barnet är benäget för kolik, uppblåsthet eller allergiska utslag, utesluter menyn rätter som innehåller allergener och livsmedel som innehåller ämnen som irriterar mage-tarmslimhinnan. Därför innebär näringen av en kvinna under amningen i detta fall att man avvisar:

Om du har försökt en liten mängd av ovanstående produkter och barnet inte har en negativ reaktion, kan de emellertid gradvis införas i moderns diet under amning.

Hur korrekt gör menyn, om du matar barnet?

Tänk inte att om en baby föddes, äter du bara brödsmulor och kokt bovete. Om smulan känns bra, skämma bort dig med sådan härlighet som:

I enlighet med rekommendationerna från specialister är mammas näring under amning otänkbar utan mycket att dricka: fruktdrycker och kompott av olika bär och torkade frukter, te från kamille eller lind, buljong av vildrosa, grönt te - begränsa inte dig till deras användning.

Moms näring under amning, målade efter månad

Under de första tio dagarna efter födseln bör du vara försiktig med dina favorit delikatesser och hålla sig till en strikt diet. Vid denna tidpunkt anpassar den nyfödda sig till livet utanför moderns livmoder, så läkare rekommenderar följande dietregimen vid amning:

  1. Till frukost och middag finns havregryn, bovete, majs eller vete gröt.
  2. På eftermiddagen begränsar du dig till mager soppa med en skiva mager kött.
  3. Du kan krydda maten med oraffinerad grönsak eller smör (inte mer än 15 g per dag).
  4. Drick så mycket som möjligt rent vatten, komposit eller svagt te.

Ett par veckor efter krummarnas utseende är det redan tillåtet att äta kokta eller bakade potatis, grått eller branbröd, läckra surmjölk, kokta grönsaker, ångad eller bakad (blomkål, broccoli, pumpa, lök, kucchini, morötter).

Från 3 månader lägger du till rätter som råa säsongsbetonade frukter och grönsaker, magert borsch med ett minsta innehåll av tomat, kött, bär och gräddfil, inte gräddfil (inte fetare än 15%). Efter att ha nått barnet i 6 månader, försök prova skaldjur, vitlök och baljväxter.