Ras Al Khore Reserve


Ras Al Khore Reserve är ett exceptionellt ekosystem som ligger inom gränserna för Dubai . Det är ett av de få naturskyddade områdena i UAE .

Allmän information

Ras Al Khore Reserve ligger vid yttersta delen av Creek Bay i Dubai. Området det upptar är 6 kvadratkilometer. km. Sedan 1971 är den här vattenöken den enda som skyddas i landet. Internationella Wildlife Funden och det finansiella stödet från National Bank of Dubai har skapat absolut alla förutsättningar för fåglar och andra invånares säkerhet.

Vad är intressant om reserven?

Ras Al Khore är en vacker öl av vild natur mitt i stadsbebyggelse. Den här unika reserven är erkänd av världsorganisationen "Bird Life International" som den viktigaste livsmiljön för fåglar. Det är intressant att veta att:

  1. Ras Al Khore Reserve är ett viloplats för många flyttfåglar som flyger mellan västra Asien och Östafrika, så det finns cirka 20 000 vattenfåglar som bor i mer än 67 arter.
  2. I Ras Al Khore kan du observera sådana fåglar som: gröna bietätare, bengalsk larver, ploversgräs, muddock, dekorerad chibis, artefakt, persisk skarv, egyptiska häger, karavayki, hökar och Dunlin.
  3. Många arter som bor i reserven finns i Red Book.
  4. Visitkortet i Ras Al Khore Reserve är vackra och ovanliga fåglar - rosa flamingos, deras befolkning når mer än 500 individer.
  5. Omkring 180 arter av djur och mer än 50 växtarter fördelas på territoriet.
  6. Detta skyddade område är uppdelat mellan mangrove och tropiska tjocktar, olika buskar, solonchakskalar, kärr och laguner och ett par fler små öar.
  7. Ras Al Khore Reserve är naturens skönhet och renhet, det är en favoritplats för ekoturismsfans och ornitologer.

Centrum "Laguna" i reservatet Ras Al Khore

Det är Ras Al Khore Reserve som är det bästa stället i UAE där du säkert kan titta på fåglarna. För emiratet spelar denna plats en mycket viktig roll, för i en miljö med snabb utveckling är bekantskap med vilda djur mycket begränsade. Invånare i Dubai besöker ofta detta skyddade område.

Idag byggs "Laguna" -komplexet i Ras Al Khore-reservatet. Det kommer att bli ett vetenskapligt centrum för forskning inom miljöskyddsområdet. Dessutom kommer besökarna att vara mycket bekvämare att observera djur och fåglar i reserven. Det planeras också att sträcka en monorail från staden till "Lagunen".

Funktioner av besöket

I Ras Al Khore-reservatet finns två plattformar för visning, nära flamingos och nära mangrover. Turister kan anmäla sig i förväg för att besöka reserven under fåglarna. Inträde till territoriet är helt gratis. Fredag ​​är en ledig dag och resten av veckan är från 9:00 till 16:00.

Hur kommer man dit?

Ras Al Khore-reservatet ligger i närheten av Dubai Festival City-komplexet. Du kan komma hit på följande sätt: