Placeringen av vagina

Hos kvinnor är vagina organet i reproduktionssystemet, som utför ett antal viktiga funktioner:

  1. Deltagande i fertiliseringsprocessen. Passerar genom vaginala hålrum tränger spermatozoa in i livmodern och äggledarna .
  2. Barriärfunktion. Skeden skyddar de överliggande vävnaderna från patogena mikrober.
  3. Deltagande i födseln. Det är en del av födelsekanalen.
  4. Härledning. Vagina visar vaginal och menstrual urladdning.
  5. Sexuella - Få sexuell tillfredsställelse.

Vagina anatomiska struktur

I längden har det här organet i genomsnitt 7-12 cm. Om kvinnan befinner sig i upprätt läge böjs vagina något uppåt.

Tjockleken på vaginala väggar är 3-4 mm. De består av flera lager:

Vagina av vagina är blekrosa i normalt skick, under graviditet förvärva en ljusare nyans. De är foderkörtlar som utsöndrar slem.

Hur ligger vagina och var ligger den?

Skeden är mellan blåsan och urinröret framför, bakom det är ändtarmen. Vagina täcker livmoderhalsen, som ligger vid sin övre kant precis vid näthinnans nivå. I den nedre delen av vagina slutar med en vaginalöppning som öppnar sig i den så kallade vestibulefördelen, som ingår i vulvaen (externa kvinnliga genitala organ).

Om vi ​​överväger hur slidan är placerad i förhållande till livmoderkroppen, bildar den med den en öppen vinkel framåt. Kontakten av slidan och livmodern leder till, att mellan slidanas väggar skapas en slitsliknande hålighet.

Hur utvecklar vagina?

Redan under femte månaden av intrauterin utveckling är vagina fullständigt bildad. Hos nyfödda har detta organ en längd på 3 cm och dess position förändras med barnets tillväxt. Detta beror på processen att sänka blåsan och själva själva vagina.

Som ett resultat förändras deras topografiska-anatomiska förhållande. Livmodern och skeden i den tidiga barndomen med varandra bildar en stump vinkel.

Från 5 års ålder upptar skeden platsen där det kommer att vara under hela livet.