Graviditetsplanering - förberedelse för uppfattning för kvinnor och män

Ett grundligt och kompetent tillvägagångssätt för barnets födelse är ett kännetecken för personer som medvetet närmar sig ett ansvarsfullt beslut. Planering av graviditet bör börja långt före själva befruktningen, för att skydda det framtida barnet från alla möjliga avvikelser i utveckling till det maximala.

Planerar graviditet - var ska man börja?

Att besluta att föda barnet indikerar två sätt som en kvinna kan gå. Den första är att ge sig till naturens nåd och vänta bara på att miraklet ska hända. Den andra är att lära sig allt om graviditetsplanering, var man ska börja en kvinna, vilka specialister som ska besöka, om det behövs - för att behandla befintliga sjukdomar. Fler och fler par föredrar att vara ansvariga föräldrar, eftersom varje år ökar andelen problem med bärande, liksom mamma och fostrets hälsa.

Även innan graviditetsplaneringen i flera månader måste en kvinna försöka förändra sin livsform till det bättre - spendera mindre tid på datorn, gå mycket, äta fullt, undvik trånga platser där man kan hämta en förkylning som kommer att vara oskälig. Strikt förbjudet:

Analyserar när man planerar graviditet

Att veta hälsotillståndet före uppfattningen till framtida föräldrar är nödvändigt, det här är planeringen av graviditeten. Trots allt, med många problem som uppstod under dräktighet eller förlossning, skulle det inte vara möjligt att stöta på om gifta paret inte behandlade sig så sorglöst för sig själva. Vilka framtida test ska göras vid planering av graviditet, framtida föräldrar bör lära av doktorn.

Förteckning över tester för graviditetsplanering för kvinnor

Förberedelse för uppfattningen är viktig för alla, men det är särskilt viktigt om det tidigare fanns plötsliga avbrott, abnormitet hos fostrets utveckling och om fertilisering inte uppstår under lång tid. Framtida mammor är ordinerade hormonprov vid planering av graviditet, så att du helt kan se bilden av hormonell bakgrund och orsaken till problemet. De par som inte har kunnat föda barnet länge vet redan dem, och några av dem lär sig om dem för första gången. Dessa är:

 1. Kortisol.
 2. Vanlig och fri tyroxin.
 3. DHA-S.
 4. Luteiniserande hormon.
 5. Testosteron.
 6. Follikelstimulerande hormon.
 7. Prolaktin.
 8. Estradiol.
 9. Progesteron.

Om en ökad eller minskad nivå av ett eller flera hormoner detekteras, ordineras lämplig behandling, ibland med hormonella läkemedel. Efter testning kan det vara nödvändigt att stimulera äggstockarna för graviditetsplanering. Denna procedur tar tid och går under strikt medicinsk övervakning.

I gynekologi finns det begreppet "pregravidberedning för graviditet". Betydelsen av frasen reduceras till en omfattande undersökning för att få en fullständig uppfattning, problemfritt lager och leverans. En kvinna kommer att behöva gå igenom:

 1. Den vanliga analysen är blod, urin.
 2. Ultraljud av det lilla bäckenet.
 3. Blod för HIV.
 4. USA shchitovidki.
 5. Rh-faktoranalys.
 6. Analys på TORCH.
 7. Samråd med en genetiker.
 8. Undersökning för infektion (ureaplasmos, klamydia).
 9. Ta ett smet på en patologisk vaginal mikroflora.

Analyser för män i planeringen av graviditet

Den person som planerar faderskap, är det också viktigt att närma sig den förestående fruktbarheten på ett balanserat sätt, på grund av hans hälsa beror på spermiernas kvalitet och framtida bebisens hälsa. En man måste passera några tester:

 1. HIV-testning.
 2. Ultraljud av thoraxen.
 3. Biokemi av blod
 4. Bestämning av Rh-faktor.
 5. Analys av urin och blod.
 6. Blod-PCR och ELISA.

Vilka tester som ska överlämnas till en man vid planering av graviditet, om alla tidigare försök misslyckades, bör rekommenderas av urologen och androgen och vid behov - av en genetiker. Dessa inkluderar:

 1. Hormoner är testosteron, gonadotropin, insulin.
 2. Sperma.
 3. MAR-testet.
 4. Analys av utsöndringen av prostata.
 5. Kriotipirovanie.
 6. Ultraljud av testiklarna och prostata.

Näring när man planerar graviditet

De båda föräldrarnas diet spelar en viktig roll i framgångsrik uppfattning. Trots att förmågan att impregnera ett ägg har bara bra spermier och en kvinnlig kropp, mättad med användbara ämnen. Du måste ändra din kost gradvis. Kroppen kommer att ha tid att anpassa sig till innovationerna, och vid rätt tidpunkt kommer det att reagera korrekt. Vad som är i planeringen av graviditet, ta reda på vid läkarens mottagning som hjälper till att hämta bara rätt mat och utesluta de som orsakar skada.

Näring när man planerar graviditet för kvinnor

Huvuduppgiften för begrepp och bär ligger hos kvinnan. Detta innebär att näring vid planering av graviditet för kvinnor bör genomtänkas noggrant. Balansering och moderering är de grundläggande principerna för att sammanställa en användbar meny. Om du accepterar en felaktig rekommendation för ändringar i kosten och det finns ett överskott, kommer detta att påverka förmågan att befruktas negativt. De produkter som rekommenderas under planeringsperioden inkluderar:

Näring för män när man planerar graviditet

Ansvariga män är alltmer medvetna om sitt engagemang i barnets uppfattning, förstå att planeringen av graviditet är lika stor för båda. När allt kommer omkring, om en man har en mager diet, fattig i vitaminer och mikroelement, då kan hans seminalvätska vara ofruktsam. Därför rekommenderas läkare att inkludera i menyn:

Näring för män när man planerar graviditet utesluter:

Vitaminer i planeringen av graviditet

Även om mättnad av diet med användbara produkter ökar väsentligt utbudet av väsentliga substanser i kroppen, använder speciella vitaminer före uppfattningen, föräldrarna ökar chansen att föda en hälsosam baby. Den obligatoriska delen av kosten är folsyra. Den finns i ovanstående skott av grönsaker och äggula, men det räcker inte. Det är nödvändigt att ta drogen i tabletter.

Vitaminer för män i graviditetsplanering

Genom att rikta alla krafter för att berika kroppen med de ämnen som behövs under denna period kan den framtida fadern kvalitativt förändra spermiernas sammansättning. För att göra detta borde han snabbt överge ohälsosamma vanor, ändra kost, livsstil. Vitaminer för män i graviditetsplanering, listan som doktorn ska ge, bör börja användas på samma sätt som en kvinna - två eller tre månader före befruktningen. Dessa är:

Vitaminer när man planerar graviditet för kvinnor

Förutom folsyra, vilken typ av vitaminer du ska dricka när du planerar en graviditet för en kvinna, vet varje läkare och kommer att ge råd till hennes patient. Dessa är:

Dessa substanser som ökar kvinnlig fertilitet ingår i följande droger:

 1. Materna.
 2. Vitrum Prenatal.
 3. Pregnavit.
 4. Pregnacare.
 5. Höjd Prenatal.

Kan jag spela sport när jag planerar en graviditet?

En potentiell mor som aldrig har övat sport bör nu förbereda och hjälpa kroppen att gå igenom graviditeten med god hälsa. Du bör dock veta att sport i planering av graviditet är tillåten med minimal belastning på kroppen. Utmärkt simning, lätt springande, yoga. Men från resor till simulatorn är det bättre att vägra. En bra fysisk form kommer att vara ett plus i barnets lager.

Sex när du planerar graviditet

Långt före början av uppfattningen börjar systematisk förberedelse för det. Förnekande av samlag i denna period är inte nödvändigt. Bara på tröskeln till dagen "X", ungefär ett par veckor innan det borde vara starkt begränsa kön. Hur man har sex när man planerar graviditet, spelar en viktig roll inte, men närvaron av en kvinnas orgasm är mycket viktig. Vissa läkare råder fortfarande efter en kärleksaktion att ljuga lite med upphöjda höfter eller användning med djup penetration för en större sannolikhet för befruktning.