Planerar graviditet - var ska man börja?

Under de senaste åren har den planerade graviditeten lyckligtvis blivit regel snarare än undantaget. Allt fler unga och inte mycket människor närmar sig denna viktiga händelse i livet mycket ansvarigt. Men inte alla vet var man ska börja planera graviditet.

I början är det nödvändigt att beräkna den bästa tiden för graviditetsplanering. Naturligtvis kan man aldrig säkert veta vilka svårigheter som kan ligga i framtiden, men även om familjen har stora svårigheter nu är det bättre att skjuta upp förberedelsen och planeringen av graviditeten . Också, glöm inte att när man planerar graviditet, finns det en ömsesidig lust att få barn med sina makar. Om du lyckas med dessa frågor kan du gå vidare.

Nästa steg är en undersökning av läkare. Så här börjar du med en undersökning när du planerar en graviditet, du kan berätta för din familjläkare eller du kan kontakta familjeplaneringscenter. Den senare kan även bidra till att utveckla ett graviditetsplaneringsprogram. Efter att ha börjat undersökningen när man planerar en graviditet. först och främst kontakta en genetiker, han kommer att kunna berätta om din familj är i en så kallad riskgrupp och vad du behöver göra om du har en. Efter det, utan misslyckande, besök gynekologen, kommer han också hjälpa dig med planeringen av graviditet och berätta vilka tester du behöver passera. Oftast före graviditetsplanering ger sådana tester: TORCH-komplex, analys för sexuellt överförbara infektioner och bakteriologisk kultur. Behöver också genomgå en hormonell undersökning. Vid planering av graviditet kan de dessutom tilldela test för män, vanligtvis ett spermogram och kompatibilitetsanalys.

Vidare är det värt att bota alla kroniska sjukdomar och eventuellt vaccinera. Var särskilt uppmärksam på att det är bättre att göra vaccinationer även när du planerar graviditet, och inte när du redan börjar ta aktiva åtgärder eller under graviditeten.

Efter att ha passerat alla läkare och undersökningar när du planerar graviditet, kan du direkt börja implementera dina planer. På detta stadium, var särskilt uppmärksam på dina dåliga vanor och näring, det är mycket viktigt när du planerar en graviditet. När det gäller dåliga vanor är allt klart. Från dem är det nödvändigt att vägra båda makarna. Med mat är inte allt så kategoriskt, till exempel att mata en man när man planerar en graviditet är inte lika viktig som en kvinnas diet. Den senare är att minimera användningen av skadliga produkter. Dessa inkluderar chips, produkter som innehåller olika färgämnen och konserveringsmedel, kolsyrade drycker. Du måste vara mycket försiktig när du använder potentiellt farliga produkter (skogsvamp, rökt kött, f.). Det finns en annan viktig regel - håll inte några dieter som syftar till att minska vikten när du planerar graviditet. Du måste äta en mängd olika matvaror för att förse din kropp med alla nödvändiga ämnen.

Låt oss nu prata om metoder för planering av graviditet. De är som regel bara två. Antingen använder helt enkelt inte preventivmedel, och förlita sig på ödet, eller räkna med de dagar som är gynnsamma för uppfattningen. Det är möjligt att bestämma de mest fördelaktiga dagarna med hjälp av att kartlägga basaltemperaturdiagrammet när man planerar graviditet. Det visar när ägglossningen inträffar, och om det alls inträffar och det är möjligt att veta exakt den mest fördelaktiga dagen.

Nu vet du var du ska börja planera graviditet, och du kan börja inse att du vill ha en bebis. Var inte rädd, du kommer nödvändigtvis lyckas, och din bebis blir född stark och hälsosam!