Psykologisk infertilitet

Infertilitet - oförmåga hos en man eller kvinna i fertil ålder för att bli barn - kan uppstå av olika skäl. I de flesta fall påverkas detta av fysiologiska problem. Men ofta finns det en psykologisk faktor för infertilitet.

Denna situation uppstår när en person omedvetet inte vill ha ett barns födelse och upplever olika rädslor i samband med barns födelse. I psykologin finns för detta begreppet "block": det mänskliga sinnet kan blockera möjligheten till uppfattning, som har en direkt negativ inverkan på reproduktiv funktion. Detta är anledningen till att ett par, helt friska fysiskt, inte kan tänka sig en bebis.

Psykologiska orsaker till infertilitet

De psykologiska problemen med infertilitet hos män och kvinnor är vanligtvis olika. Här är några faktorer som kan påverka en mans oförmåga att tänka sig:

Psykologisk infertilitet hos kvinnor kan bero på följande orsaker:

Hur man kan övervinna psykologisk infertilitet?

Att lösa problemet med psykologisk infertilitet innebär behandling. Först och främst är detta psykologisk hjälp, som när infertilitet ska ges till båda parter. Om du från medicinsk synvinkel har allt i ordning, behöver du kontakta en specialist. Det finns psykologer som specialiserar sig exakt på denna fråga. En sådan läkare hjälper dig att lära dig att bli av med psykologisk infertilitet.

Du kan hjälpa dig med att lösa detta problem. Här är några tips för par som vill bli barn:

  1. Ha sex inte bara för uppfattningen. Koppla av och sluta räkna dagar och cyklar, bara glöm det för ett tag. Låt dina intima relationer bli mer avslappnade.
  2. Ta med lite romantik i ditt familjeliv. Försök att betala varandra lite mer uppmärksamhet, ömhet. Kom ihåg att barn är födda av kärlek!
  3. Undvik inte franska samtal om detta ämne. Lita på varandra. Bara en nära person kan ge det bästa psykologiska stödet. Gärna dela dina bekymmer och bekymmer med varandra.

Psykologisk infertilitet är ett problem som är mycket lättare att lösa än infertilitet i samband med sjukdomar, fysiska egenskaper etc. Du måste bara göra en liten ansträngning, och dina ansträngningar kommer nödvändigtvis att löna sig snyggt.