Kisumu Museum


Kisumu är en stad som ger ett utmärkt tillfälle att kombinera lazy beach holidays och intressanta kulturella evenemang. Vila i den här delen av Kenya , missa inte chansen att besöka Kisumu-museet, vilket kommer att bidra till att ytterligare tränga igenom den här afrikanska statens kultur och historia.

Beslutet att hitta Kisumu-museet gjordes 1975. Konstruktionen tog 5 år, och redan den 7 april 1980 startades museet.

Egenskaper av museet

Kisumu-museet är inte bara ett nöjescenter, det är en utbildningsinstitution som introducerar besökare till den ursprungsbefolkningens livsstil. Stor betydelse ges också för bekanta med den biologiska mångfalden av sjön Victoria , som anses vara den näst största sötvattensjön i världen. Här kan du se utställningarna som berättar om kulturen hos de folk som bor på västra Rift Valley och Nyanza-provinsen.

Utställningar av museet

För närvarande är följande paviljonger öppna i Kisumu-museet:

I paviljongerna på Kisumu-museet kan du se många fyllda djur som har bott i Kenya i århundraden. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt expositionen, som avbildar ögonblicket för lejoninnehållets attack på gnagaren. Dessutom visar museet Kisumu föremål som gjordes av lokala hantverkare. Bland dem jordbruksredskap, smycken, vapen och köksredskap. I en av paviljongerna på Kisumu-museet kan du se ett fragment av berget som avbildar stenutklippningar.

Kisumu-museets huvudattraktion är paviljongen Ber-gi-Dala, som ligger direkt under den öppna himlen. Det är ett traditionellt herrgård i Luo-folket, som återskapas i full storlek. Det tillhör en fiktiv bosatt i Luostammen. På gårdens territorium finns tre hus, för var och en av sina tre fruar, liksom den äldste sonens hus. Dessutom finns det en granary och en boskap damm på anläggningens territorium. Utställningen gjordes med stöd av UNESCO-stiftelsen, vilket gav ett utmärkt tillfälle för varje besökare att lära känna Luo människors liv.

Hur kommer man dit?

Kisumu-museet ligger i huvudstaden Nyanza-provinsen - Kisumu. Genom staden passerar en rutt som förbinder den med städerna Kericho och Nairobi . Museet ligger nästan vid korsningen av Nerobi Road och Aga Khan Road. Du kan nå det med buss eller matatu (minibuss). Kom bara ihåg att stadstransporter ofta bryter mot schemat, så resan ska planeras i förväg.