Långvarig echinacea - plantering och vård

Bland blomsträdgårdens invånare hittar du inte bara vackra exemplar, men också användbara. En sådan är den fleråriga blomman av medicinsk echinacea. Rosa kamomiler med hängande kronblad är kända för oss från barndomen, men inte alla vet om deras medicinska egenskaper.

Så här applicerar du Echinacea?

För att öka kroppens motståndskraft mot olika infektioner, kommer det att behöva växtjuice, som samlas in från den gröna massan under sommarsäsongen. Men ännu mer användbara ämnen innehåller rötter, särskilt i slutet av sommaren innan de bleknade. De markerade råmaterialen blandas med alkohol, insisterade och det erhållna extraktet tas i enlighet med åldersdoseringen.

Under hela sommaren kan du bryta läckande te från blomställningarna av Echinacea. Fördelen med deras borttagning stimuleras genom att nya knoppar läggs och plantan blir ännu mer magnifik.

Metoder för reproduktion och finhet av vård

Att plantera en perennial echinacea, liksom att ta hand om det, kräver ingen speciell kunskap. Att växten blomstrade under det första året, är det nödvändigt att så frön i februari och i maj för att plantera dem i jorden. Om jorden är dålig, är det värt att lägga till lite organisk - återvunnen gödsel och aska, även om den kan växa överallt. Om allt är gjort korrekt, då i mitten av sommaren, kommer kraftiga skott upp till 80 centimeter höga med ljusa blomhuvuden att visas i blomsträdgården.

För att samla frön, är det nödvändigt att vänta på att växten ska budge - det kommer att hända närmare hösten. När kronbladet faller och igelkotten lämnas på pedunclesna, måste du vänta på att de torkar ut och skaka sedan ut de små fröerna och behåll dem till vintern.

Förutom frömetoden kan växten multipliceras genom att dela bussen. Det är inte svårt att göra detta, men du bör veta att echinacea efter denna procedur är lång sjuk, och därför är det nödvändigt att utföra divisionen noggrant.

Från vad en växt behöver för god utveckling bör regelbunden och generös vattning noteras. Utan den blir blomman svag och underutvecklad. Detta gäller speciellt under torrsäsongen, eftersom echinacea växer i solen.

För att förhindra att växten blir hård på vintern bör den klippas på hösten och lämna en stam 5 cm hög. Det borde bli uttråkat och täckt med löv eller annat naturmaterial. Under hela vintern bör de skyddade rötterna på plantan vara täckta med snö från tid till annan. Ur sorterna av den långsiktiga Echinacea, är Lilla utmärkt som den vanligaste medicinska sorten, den vita svanen - liknande kamille och Echinacea Strange - med kronblad av gul färg.