Datur - odling av frön hemma

Datura, mer känt som dopgräs, används ofta i den dekorativa designen av intilliggande områden, trots att växten är giftig och kan lukta och stupefy med lukt. Blomman är otroligt vacker och helt opretentiös i vården.

Odling av datura från frön

Vid odling av datura från frön hemma är det absolut inget komplicerat. Även en blommande blomsterhandlare kan klara det här. Och du måste börja med att kontrollera fröet för träning. Lätt sänka fröna i en behållare med vatten och titta - goda frön kommer att sätta sig på botten, och med de som kommer att förbli flytande på ytan måste man säga adjö.

Återstående frön måste blötläggas i varmt vatten i 2 dagar. Du kan lägga till ett tillväxtstimulansmedel för vattnet för att accelerera spiring. En behållare med blöjade frön bör helst placeras på en ljuskarm.

Innan du börjar odla datura från fröna, är det nödvändigt att beräkna när det kommer att vara möjligt att plantera dem på det öppna marken. Eftersom skotten bara visas i 15-20 dagar, och de kommer att vara redo för plantering efter ytterligare 1,5 månader, är det nödvändigt att börja tillräckligt tidigt att du i slutet av maj hade färdiga plantor. Optimal såddskift i mars och början av april.

Marken för daturens frön måste vara lätt och näringsrik. Det kan vara en blandning av trädgårdsmark med humus och sand. När det gäller kapacitet är det bäst att ta en djup låda som inte kommer att störa utvecklingen av blommans rotsystem.

Frön behöver inte fördjupas i marken, endast 0,5-1 cm. Efter sådd sprutas lådan med jord och frön och täckas med glas eller film. Växthuset sätts på en varm plats med en genomsnittlig daglig temperatur på 18-20 ° C.

Med utseendet av de första tillväxterna omordnas daturan till en ljus plats i huset, vattning blir vanligare. Gradvis härdning av växten börjar också. Redan efter en och en halv månad, när skotten blir starkare, kan de flyttas till den öppna marken.