Palm Jumeirah


Dubai är en av sju emirater som ingår i den mest utvecklade och moderna i Mellanöstern-staten i UAE . Dessutom kan denna fantastiska stad med sina progressiva synpunkter och unik modern arkitektur i sig bli ett separat land. Varje byggnad på dess territorium är ett riktigt mästerverk, oavsett om det är den högsta byggnaden i Burj Khalifa eller inomhusskidorten "Ski Dubai" . Ett annat exempel på "de mest populära" attraktionerna är en serie konstgjorda skärgårdar i Persiska viken, smaragdvattnet, den första som byggdes ön Palm Jumeirah i Dubai, UAE. Låt oss prata mer om det.

Intressanta fakta

Palm Jumeirah (Förenade Arabemiraten) är en av de största konstgjorda öarna i världen. Det ligger vid stranden av UAE: s största stad, Dubai, och är en del av skärgården som kallas Palmöarnas öar. För att skapa den användes sand från botten av Persiska viken, som passerade genom ett antal tekniker, så att den här platsen senare kunde framstå som ett stort bostads- och underhållningskomplex.

Byggnadsårets början börjar sommaren 2001. Projektet, som utvecklades vid det tiden, blev ett ungt fastighetsbolag Nakheel Properties (företaget grundades 2000) genomfört på bara 5,5 år och i december 2006 började ön bygga upp gradvis . Förresten, på kartan ser Palm Jumeirah ut som ett jätte palme, bestående av en bagage, 16 "grenar" och en halvmåne som omsluter "kronan" och spelar rollen som en brygga. En sådan unik form av ön är synlig även från satelliten.

Sevärdheter och attraktioner

Titta på fotoet på ön Palm Jumeirah i Dubai, du kan med säkerhet säga att allt finns för en chic semester och oförglömliga känslor. Även om en del av komplexet är reserverat för bostadshus och privata villor, är resten av skärgården ockuperad av lyxhotell, mysiga restauranger och massor av underhållning för besökande turister. Bland attraktionerna i Palm Jumeirah, som måste besöks under resan, är:

  1. Aquapark (Aquaventure Waterpark) - en av de mest besökta platserna på ön, som kommer att vädja till både vuxna och barn. Ett stort antal attraktioner för barn i olika åldrar, ett rymligt akvarium där de vackraste företrädarna för den underjordiska världen av Persiska viken bor, ett specialiserat dykkcenter och många, många andra roliga underhållningar för alla smaker hittar du bara här. Kostnaden för att komma in i parken är från 60 $.
  2. Al Ittihad Park är ett favorit semestermål för många lokalbefolkningen och besökare. På området av 0,1 kvadrat. km är de bästa företrädarna för den lokala floran - det finns mer än 60 arter av träd och buskar. Förresten, många av dessa växter har medicinska egenskaper. Ingången till parken är gratis.

Alla som inte är rädda för att ta risker och som aktiv vila, förväntar sig en annan trevlig överraskning, som säkert kommer att komma ihåg länge. Den mest extrema och samtidigt spännande underhållning som någon turist i Emiraterna kan uppleva är ett fallskärmshopp över Palm Jumeirah. Sådan fritid för alla resenärer erbjuds av det bästa företaget som arbetar med fallskärm i UAE. Flygningen från en höjd av 4000 m varar bara 1 min. Men intrycket förblir för livet. Dessutom ges alla som en gåva en video inspelad av instruktören vid hoppets gång.

Hotell på Palm Jumeirah (Dubai)

Som tidigare nämnts är turistens infrastruktur på en hög nivå, vilket framgår av det stora antalet olika hotell och lägenheter på dess territorium. Det bästa, enligt recensioner av turister, är:

  1. Royal Club är ett av de mest budgethotell på ön. Alla rum är utrustade med moderna möbler och apparater: det finns luftkonditionering, satellit-TV, gratis internet, etc. Varje rum har balkong eller terrass och erbjuder fantastisk utsikt över den arabiska viken. På komplexets territorium finns en pool och ett gym, men de måste också betalas för användning. Kostnaden för rum - från 116 USD. per dag.
  2. Five Palm Jumeirah Dubai är ett lyxigt 5-stjärnigt hotell i början av ön. I den moderna 16-vånings byggnaden finns 470 mysiga rum utrustade med allt som behövs för bekväm vila. Gästerna kan använda gratis 3 utomhuspooler, varav den största är 55 meter lång! Det finns också en bevakad parkeringsplats, ett gym, en restaurang och, naturligtvis, en av de bästa privata stränderna i Dubai. Lägsta pris för boende är 350 USD. per dag.
  3. Jumeirah Zabeel Saray Royal Residences är det dyraste och eleganta hotellet på Palm Jumeirah i Dubai. Beläget på en av bryggorna, omgiven av en regnskog, erbjuder komplexet sina gäster boende i rymliga, fullt utrustade villor för 8 personer. Inredningen av alla rum använder de bästa materialen - naturligt trä, turkisk marmor, etc. Förutom de nödvändiga faciliteterna har Jumeirah Zabeel Saray Royal Residences en inomhuspool, ett spa, massage, en bar, en internationell restaurang och många fler. Priset för en villa per dag är cirka 4000 USD.

Restauranger

Palm Jumeirah är ett verkligt gastronomiskt paradis där varje gäst kan smaka på de bästa rätterna från internationell och traditionell arabisk mat . Självklart föredrar många resenärer att äta frukost och lunch i en restaurang på deras hotell, särskilt eftersom de flesta hotell erbjuder "all-inclusive" -turer. Om du är intresserad av att besöka en mer "atmosfärisk" plats och lära känna UAE: s kultur noggrant, rekommenderar vi dig att besöka en av följande cateringanläggningar:

Förresten kan du njuta av olika nationella delikatesser och smaka på de bästa rätterna på alla världens kök direkt på Atlantis Palm Hotel, som har 23 restauranger på en gång! Många av dem tilldelas utmärkelser, för att inte tala om professionella kockar med många års erfarenhet.

Transport på ön

Ett annat faktum om Palm Jumeirah från ett antal "mest-most": För bekvämligheten av turister runt ön 2009, var här första gången i Mellanöstern lanserade en monorail. Ruttens början är Gateway-stationen - Gateway Towers-stationen, och den sista punkten på rutten var resort-komplexet Atlantis. Sammanlagt gör monorailen 4 stopp, övervinner avståndet 5,45 km. En unik släpvagn med automatisk styrning (utan förare) rör sig med en medelhastighet på 35 km / h, och når sålunda den sista stationen på några minuter.

I den närmaste framtiden planeras en stor expansion, under vilken monorailvägen kommer att anslutas till Dubai-tunnelbanans röda gren, vilket utan tvivel kommer att ha en positiv inverkan på populariteten för denna typ av transport för besökande gäster i UAE. När det gäller kostnaden för biljetter är det inte så högt - från 2,5 till 5 cu. per person per resa i en riktning.

Hur kommer man dit?

Du kan nå de mest kända konstgjorda ön i världen på flera sätt:

  1. Med kollektivtrafik. För att nå monorailens första station, som passerar genom hela ön Palma Jumeirah, är det möjligt med spårvagn T1. Han stannar över gatan från Gateway stationen, där transplantationen utförs. Spårvagnen är 7-8 minuter.
  2. Självständigt. Du kan komma till ön på egen hand, antingen genom att hyra en bil i förväg eller genom att beställa en taxi. Den första metoden är ganska dyr, men det är väldigt bekvämt eftersom vid monorailens första station finns en täckt parkering där du kan lämna ditt fordon.