Dubai Dolphinarium


I Dubai ligger det femstjärniga Atlantis Hotel (The Palm), den unika Dolphin Bay (Dubai Dolphin Bay). Besökare och gäster i staden kan lära känna livet av dessa fantastiska däggdjur.

Beskrivning av delfinariet i Dubai

Företagets totala yta är 4,5 hektar. Den består av 7 pooler och 3 laguner med havsvatten, som är anslutna ihop. I Dubai dolphinarium återskapades ett tropiskt ekosystem, vilket fullständigt imiterar den naturliga livsmiljön hos däggdjur.

Delfinerna av bottlenose delfinerna bor här, de kallas också flaskeloser. Besökare kommer att kunna se resultatet, ta en bild och simma med dem och ta en kurs av terapi. Förvaltningen av institutionen överför årligen en del av sin inkomst till den ideella organisationen Kerzner Marine Foundations. Detta företag är engagerat i studier och bevarande av marint liv.

Vad ska man göra?

Dolphinarium ger 5 olika underhållningsprogram som passar både barn och vuxna. Varje gäst vid ingången måste registrera sig och välja själv underhållning. Därefter kan du besöka den teoretiska kursen, där du kommer att få höra om delfinernas psykologi, deras sätt att leva och träna. Då erbjuds besökare att byta till våtdräkter och gå för att möta äventyr.

Följande program har utvecklats i Dubai Dolphinarium:

  1. Introduktion till delfiner (Atlantis Dolphin Encounter) - En grupp människor går runt midjan i en av lagunerna och spelar med delfinerna i bollen. Även däggdjur kan kramas och till och med kyssas. I detta program finns inga åldersbegränsningar, men barn under 12 år är endast tillåtna när de åtföljs av vuxna. I vattnet blir du en halvtimme, och kostnaden för ett sådant nöje är ungefär 200 kronor per person.
  2. Äventyr med delfiner (Atlantis Dolphin Adventure) - detta program tillhandahålls för gäster som vet hur man simmer bra och länge. Du måste simma till ett djup av ca 3 m, där djuren demonstrerar sina färdigheter och kör sedan på dig på din rygg eller pokrugat. Barn är tillåtna här från 8 år, underhållning varar 30 minuter, kostnaden är $ 260.
  3. Royal Swim (Atlantis Royal Swim) - detta program är utformat för modiga gäster som är redo att simma på näsan av en delfin. Däggdjur kommer att trycka dig i foten mot stranden. Segling på detta sätt kommer att kunna besökare från 12 år. Biljettpriset är ungefär $ 280.
  4. Dykning - lämplig för dykare som har ett särskilt certifikat (till exempel, öppet vatten). Vid en delfin bör det vara högst 6 gäster. Du kommer att simma på 3 m djup i specialutrustning, inklusive dykare och fenor. Biljettpriset är $ 380.
  5. God fotografering - du får möjlighet att göra fantastiska bilder med delfiner och sjölejon. Besökare får inte ens dyka i vattnet, marina djur hoppar sig ut till dig. Biljettpriset är $ 116.

Funktioner av besöket

Alla besökare har möjlighet att lyssna på eller köpa ljudinspelningar med dolphins låtar. Kostnaden för alla program inkluderar:

Alla gäster på Dolphinarium i Dubai måste följa uppförandebestämmelserna. Det är strängt förbjudet:

Hur kommer man dit?

Dubai dolphinarium ligger på den artificiella ön Palm Jumeirah . Du kan komma hit med bussar nr 85, 61, 66 eller på den röda tunnelbanelinjen . På skärgårdens territorium är det bekvämt att resa med bil på Ghweifat International Hwy / Sheikh Zayed Rd / E11.